Η Vodafone ανακοινώνει την πλήρη εμπορική διάθεση της υπηρεσίας mobile advertising (διαφήμιση μέσω κινητού τηλεφώνου).

vodafoneΗ νέα πλατφόρμα αποτελεί μία πρωτοποριακή διάσταση στην διαφήμιση, σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές σε όλο τον κόσμο. Οι νέες υπηρεσίες mobile advertising υλοποιούνται μέσα στο δυναμικό περιβάλλον του Vodafone live!, όπου ο συνδρομητής θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα για προϊόντα, υπηρεσίες και προσφορές,  ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Επιπλέον, οι διαφημιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στοχευμένα και δημιουργικά στο κατάλληλο κοινό, την κατάλληλη στιγμή.

Η Vodafone υλοποιεί την υπηρεσία mobile advertising, αναθέτοντας την παροχή υπηρεσιών διαφήμισης μέσω κινητού τηλεφώνου στην εταιρεία Out There Media, που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο του mobile advertising, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνολογίας και πωλήσεων στους πελάτες της. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Out There Media είναι υπεύθυνη για την εμπορική διαχείριση της υπηρεσίας mobile advertising προς τις διαφημιστικές εταιρείες και τους μεγάλους διαφημιζόμενους, για τους οποίους στη συνέχεια θα δημιουργεί και θα διαχειρίζεται πρωτότυπες και στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες, με αποδέκτες τους ενεργούς συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Live! Η ολλανδική εταιρία MADS, με εκτεταμένη εμπειρία στο mobile advertising, έχει αναλάβει την τεχνική υλοποίηση/υποστήριξη. Τόσο η Out There Media, όσο και η MADS, έχουν αναλάβει mobile advertising projects και σε άλλες εταιρίες του Vodafone Group.

O Matt Williams, Εμπορικός Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων & Υπηρεσιών της Vodafone στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: “Σήμερα είμαστε συνεχώς σε κίνηση και το κινητό μας κρατά σε επικοινωνία με τους συνεργάτες, την οικογένεια και τους φίλους μας οποιαδήποτε στιγμή. Μέσω του Mobile Advertising φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν νέο τρόπο να ενημερώνονται για προϊόντα, υπηρεσίες και προσφορές  οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν, όπου κι αν βρίσκονται. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε και στους διαφημιζόμενους ένα νέο, πρωτοποριακό και διαδραστικό κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες, γεγονός που πιστεύουμε ότι έχει αξία γι’ αυτούς. Πρόκειται για μια πρόταση που έχει οφέλη για όλους.”

Το μοντέλο του mobile advertising που υλοποιείται μέσω του Vodafone live! απευθύνεται στους δυναμικούς καταναλωτές του σήμερα, που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο πολύ πιο συχνά και άμεσα από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αξιοποιώντας σωστά το πολυδιάστατο περιβάλλον του κινητού Ίντερνετ, επιτυγχάνεται  αύξηση τόσο της αναγνωρισιμότητας, όσο και των πωλήσεων, καθώς η εικόνα του διαφημιζόμενου χτίζεται αποτελεσματικά και αξιομνημόνευτα, ενώ εξασφαλίζονται μεγάλα ποσοστά ανταπόκρισης στην διαφημιστική του καμπάνια.