Η Quest Holdings παρουσίασε το Ά τρίμηνο του 2012 «ταμείο» που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

LOGO_QUEST_HOL_GRΤα διαθέσιμα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 31 Μαρτίου στα 38,8 εκ. ευρώ, όταν το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων ήταν 33,4 εκ ευρώ! Δηλαδή, ακόμα και όλα τα δάνεια αν εξοφλούσε η Quest, την ίδια μέρα θα περίσσευαν και μερικά εκατομμύρια!
Μπορεί οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να μειώθηκαν από τα 72,2 στα 67,6 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα μικτά κέρδη παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα (από 11,9 στα 11,6 εκατ. ευρώ).

Και μπορεί τα καθαρά κέρδη να υποχώρησαν από το 1 εκατ. στα 83 χιλ. ευρώ, όμως παρήχθησαν θετικές ταμειακές ροές 6,2 εκατ. ευρώ (+7,2 εκατ. οι λειτουργικές, -1,06 εκατ. οι επενδυτικές).

Ως αποτέλεσμα, τα διαθέσιμα του εισηγμένου ομίλου διαμορφώθηκαν στις 31 Μαρτίου στα 38,8 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων ανέρχονταν κατά την ίδια ημερομηνία στα 33,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, , νέα επιστροφή κεφαλαίου ανακοινώνει σήμερα η η εισηγμένη στη γενική συνέλευση. Το σώμα των μετόχων θα κληθεί να εγκρίνει την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,20 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή του ποσού αυτού στους μετόχους. Είναι η δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου μέσα στους τελευταίους μήνες. Είχε προηγηθεί άλλη μια ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή η οποία αποφασίστηκε στις 25 Οκτωβρίου.