Το νέο Guitar Hero φιλοδοξεί να πάει το gameplay της σειράς ένα βήμα παραπέρα, προκαλώντας σας να ξεσκονίστε μπαγκέτες, κιθάρες και μικρόφωνα!

Guitar Hero: World Tour

Guitar Hero: World Tour

Η επιτυχία του Guitar Hero βασίζεται στην ψευδαίσθηση που δημιουργεί στον παίκτη πως είναι ένας πραγματικός rock star. Με το World Tour όμως, το παιχνίδι αποκτά μια νέα διάσταση. Έτσι λοιπόν, στο καινούργιο αυτό πόνημα της Activision και της Red Octane οι παίκτες μπορούν όχι μόνο να αναλάβουν τον ρόλο του κιθαρίστα, αλλά και αυτόν του drummer, ή του τραγουδιστή. Βέβαια, το παιχνίδι απογειώνεται όταν και τις τρεις (ή και τέσσερεις αν κάποιος διαθέτει δεύτερη κιθάρα για μπάσο) θέσεις καλύπτονται από παίκτες οι οποίοι δημιουργούν το δικό τους συγκρότημα παίζοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια (ποιος χρειάζεται το X-Factor σωστά;)

Το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σας είναι το drum kit. Αντίθετα με αυτά του ανταγωνισμού, το συγκεκριμένο σετ πέρα από τα «συνηθισμένα» pads διαθέτει και δύο «πιατίνια» τα οποία μάλιστα έχουν υπερυψωθεί προσδίδοντας μία νότα ρεαλισμού. Η ανταπόκρισή τους είναι άριστη ενώ χάρη στην επικάλυψη από καουτσούκ τα επίπεδα θορύβου τους είναι μηδαμινά. Επίσης, η ποιότητα κατασκευής του σετ είναι αρκετά καλή επιτρέποντάς σας να «βγάλετε το άχτι σας» πάνω τους χωρίς ιδιαίτερο φόβο μην τυχόν σπάσουν.

Η κιθάρα από την άλλη είναι στα συνήθη υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η σειρά, ενώ φέτος υπάρχει και η καινοτομία του touchpad με το οποίο μπορεί κάποιος να προβεί σε εξεζητημένα σόλο στο κάτω μέρος του μπράτσου της κιθάρας. Μπορεί να είναι λίγο άβολο στην αρχή, αλλά είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρει κάποιος να ανταπεξέλθει στα δύσκολα κομμάτια του “expert” επιπέδου δυσκολίας.

Το παιχνίδι έρχεται με 86 τραγούδια για όλα τα γούστα, τα οποία μάλιστα είναι master recordings από τα αυθεντικά συγκροτήματα. Έτσι, όπως είναι λογικό οι επιδόσεις του παιχνιδιού στον ηχητικό τομέα είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Επιπροσθέτως, η «αποτύπωση» αυτών των τραγουδιών στα όργανα του παιχνιδιού γίνεται με τον καλύτερο τρόπο κάνοντάς σας να νομίζετε πως πραγματικά παίζετε τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε βέβαια και το music studio το οποίο είναι μακράν ένα από τα πολυπλοκότερα εργαλεία που έχουν εμφανιστεί τουλάχιστον σε κονσόλα, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας τραγούδια. Το μοναδικό παράπονο που έχουμε είναι ίσως η χαμηλή ποιότητα των τραγουδιών αυτών, αλλά κάτι τέτοιο είναι κατανοητό για να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην κάρτα μνήμης ή στον σκληρό μας δίσκο και να γίνονται εύκολα upload.

Ανακαιφαλαιόνοντας λοιπόν, το Guitar Hero: World Tour είναι ένας άξιος συνεχιστής της σειράς, που προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους μουσικόφιλους ενώ είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για να τα απολαμβάνετε με την παρέα σας.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox 360, PS3, PS2, Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8

ΗΧΟΣ: 10

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Donic