Ο όμιλος Profile διατηρεί σταθερή πορεία στα ζωτικά μεγέθη, παρά τη δυσμενή εγχώρια οικονομική συγκυρία, ως αποτέλεσμα νέων έργων στο εξωτερικό.


profile logo 2012Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε υποχώρηση, απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης για τη χώρα, διαμορφούμενος σε €2,03 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2012 από €2,74 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.


Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €38 χιλ. από €33 χιλ., ενώ τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €491 χιλ. από €495 χιλ. το 2011. Ο όμιλος παρουσίασε σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων της τάξεως του 32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, γεγονός το οποίο οδήγησε στη διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων και του EBIDTA.


Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €129 χιλ. από €122 χιλ. το 2011, αύξηση της τάξεως του 5,81% και τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε €67 χιλ. το α’ τρίμηνο του έτους, από €51 χιλ. το α’ τρίμηνο του 2011.


Σημειώνεται ότι τα διαθέσιμα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν στα €5 εκατ. από €4,3 εκατ. στις 31/12/2011, ενώ ο δανεισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενος στα €4,5 εκατ. και εμφανίζοντας μείωση της τάξεως του 15%, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2011.


Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών έφτασε στα €1,9 εκατ. από €2,5 εκατ. ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα €536 χιλ. από €449 χιλ. με αύξηση της τάξεως του 19,42%. Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €234 χιλ. από €114 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων προσδιορίστηκαν σε €160 χιλ., από 34 χιλ. το α’ τρίμηνο του 2011. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα €128 χιλ. από €18 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.


Η σταθερότητα των οικονομικών αποτελεσμάτων αντικατοπτρίζει τη συνέπεια των επιχειρηματικών σχεδίων επέκτασης του ομίλου σε χώρες του εξωτερικού, με δυναμική διείσδυση στις επιμέρους αγορές, τόσο με γραφεία όσο και με υποστηρικτικές ενέργειες (συνεργασία με τους Financial Times, συμμετοχή σε εξειδικευμένα συνέδρια κ.ά.).


Ο όμιλος εντείνει την παρουσία του σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την αναγνωρισιμότητα του στις αγορές που δραστηριοποιείται προσφέροντας πάντα αξιόπιστες και οικονομικά ανταγωνιστικές προτάσεις. Εξακολουθεί να επενδύει σημαντικά στα προϊόντα που αναπτύσσει για την πλήρη προσαρμογή τους στις τοπικές απαιτήσεις των εταιρειών, καθώς και στις κανονιστικές οδηγίες της εκάστοτε αγοράς που έχει παρουσία όπως Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ.ά.


Ταυτόχρονα, η PROFILE συνεχίζει να συμμετέχει σε έργα και υποστηρικτικές δράσεις του εγχώριου Δημόσιου τομέα, εκτιμώντας ότι προσεχώς θα προκύψουν αυξημένες ανάγκες χρήσης συστημάτων πληροφορικής, η οποία και θα ανατρέψει σταδιακά την σχετική αδράνεια που έχει επικρατήσει στην παραλαβή και στην προκήρυξη έργων, λόγω του γενικότερου κλίματος.


Η διοίκηση της PROFILE διατηρεί την αισιοδοξία της για το υπόλοιπο του έτους, προσβλέποντας στην εκμετάλλευση των νέων ευκαιριών στις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, εντός και εκτός συνόρων.