Η Google ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απόκτησης της Motorola Mobility Holdings, με κόστος 40 δολαρίων για κάθε μετοχή.


Google motorola mobilityΑυτή η απόκτηση θα δώσει τη δυνατότητα στην Google να ενισχύσει το λειτουργικό Android και να ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στην κινητή τηλεφωνία. Η Motorola Mobility θα παραμείνει κάτοχος αδείας του Android και το Android θα παραμείνει ελεύθερο. Η Google θα διευθύνει τη Motorola Mobility ως μία ξεχωριστή επιχείρηση.


Ο Sanjay Jha, ο οποίος αναβίωσε τη Motorola Mobility Devices και οδήγησε την εταιρεία σ’ αυτήν την απόκτηση, παραιτήθηκε από CEO, παρόλο που θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την Google για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση.


Ο Dennis Woodside, ο οποίος επέβλεψε το πλάνο ολοκλήρωσης της απόκτησης και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Google στην Αμερικάνικη περιοχή, ανέλαβε CEO της Motorola Mobility.


Ο Larry Page, CEO της Google, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε. Η Motorola είναι μια σημαντική Αμερικάνικη τεχνολογική εταιρεία, με ένα σημαντικό ιστορικό καινοτομίας για περισσότερα από 80 χρόνια. Είναι μια εξαιρετική εποχή να βρίσκεσαι στην αγορά των κινητών συσκευών, και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα της Motorola θα δημιουργήσει την επόμενη γενιά κινητών συσκευών, η οποία θα βελτιώσει τις ζωές στα χρόνια που έπονται.


«Ο Sanjay Jha, που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της εταιρείας και έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα με το Android, παραιτήθηκε από CEO. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την προσπάθειά του και είμαι απίστευτα ευγνώμων που θα εργαστεί για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση όσο ο Dennis Woodside, από παλιά Googler, θα αναλαμβάνει ως CEO της Motorola Mobility.»


«Γνωρίζω τον Dennis περίπου μια δεκαετία και έχει υπάρξει καταπληκτικός στο να χτίζει ομάδες και να προσφέρει σε μερικά από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Google. Ο Dennis ήταν πάντα ένα αφοσιωμένο συνεργάτης προς τους πελάτες και είμαι σίγουρος θα είναι ένας εξέχων αρχηγός για τη Motorola – και έχει ήδη αρχίσει με μερικές πολύ δυνατές προσλήψεις στην ομάδα της Motorola.»


Ο Dennis Woodside, CEO της Motorola Mobility, δήλωσε: «Η Motorola κυριολεκτικά δημιούργησε ολόκληρη τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων με το πρώτο εμπορικό κινητό τηλέφωνο το 1983. Τριάντα χρόνια αργότερα, οι κινητές συσκευές είναι το κέντρο της επανάστασης των υπολογιστών.»


«Ο στόχος μας είναι απλός: να επικεντρωθεί το ταλέντο της Motorola Mobility σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα στοιχήματα και να δημιουργήσουμε υπέροχες συσκευές που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.»


Ο Dennis Woodside προσέλαβε ένα μικρό αριθμό αρχηγών, οι οποίοι θα προστεθούν άμεσα στις ομάδες της Motorola, συμπεριλαμβανομένων τη Regina Dugan (πρώην Διευθύντρια της DARPA), τον Mark Randall (πρώην supply chain VP στην Amazon και προηγουμένως στη Nokia), τη Vanessa Wittman (πρώην CFO της Marsh & McLennan), τον Scott Sullivan (πρώην επικεφαλής του HR της Visa και NVIDIA), και τον Gary Briggs (πρώην Google VP στο Consumer Marketing). Παράλληλα με τους καινούριους αρχηγούς, πολλά μέλη της ομάδας της Motorola Mobility θα συνεχίσουν στους υπάρχοντες ρόλους τους: ο Iqbal Arshad (Product Development), ο Marshall Brown (Διευθυντής Προσωπικού), η Fei Liu (Mass Market Products), ο Dan Moloney (Home), ο Scott Offer (General Counsel), ο Mark Shockley (Πωλήσεις), η Mahesh Veerina (Software & Enterprise) και ο Jim Wicks (Consumer Experience Design).


Ο Woodside πρόσθεσε: «Η Motorola Mobility έχει πολλούς σημαντικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που ήταν πίσω από τη δημιουργία του πρώτου RAZR το 2004 και τις πρόσφατες επιτυχίες όπως το Droid και το RAZR MAXX. Οι συνεργάτες μας που προστίθενται στην ομάδα προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο, όπως η DARPA και το Amazon και η NVIDIA, αλλά όλοι μοιράζονται ένα σημαντικό ιστορικό στην καινοτομία και έναν ενθουσιασμό για το σκοπό που έχουν μπροστά τους.»