Η Μεταβάλλον είναι και επισήμως ένας από τους 39 νέους δωρεοδόχους οργανισμούς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


metavallon-logoΗ Μεταβάλλον, μια νέα ελληνική, μη κερδοσκοπική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει επίδοξους επιχειρηματίες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους, στο ταξίδι τους από την ιδέα έως την ίδρυση επιχείρησης, την ανεύρεση επενδυτών και τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα.


Το πρόγραμμα «Startup Series», που υλοποιεί η Μεταβάλλον, αποτελείται από τρεις ενότητες, με την ολοκλήρωση των οποίων οι επίλεκτοι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει πολύτιμες δεξιότητες και θα έχουν μετατρέψει τις ιδέες τους σε δυναμικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα βασίζεται στην πρακτική μάθηση, σε επισκέψεις σε διεθνή κέντρα επιχειρηματικότητας και στην καθοδήγηση από ειδικούς, καθιστώντας έτσι τους συμμετέχοντες ικανούς να υλοποιήσουν εγχειρήματα με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέας οικονομικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα.


Η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια της Μεταβάλλον, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ανθίζοντας στις κατάλληλες συνθήκες, η επιχειρηματικότητα παράγει αξία τόσο για τον ίδιο τον επιχειρηματία όσο και για την κοινωνία εν γένει. Είναι για εμάς εξαιρετική χαρά και τιμή να μοιραζόμαστε αυτή την πεποίθηση με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σαν δωρεοδόχοι του. Με μοναδική δράση στην Ελλάδα και όχι μόνο, με εξαιρετικά στελέχη και με φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο, το Ίδρυμα μας εμπιστεύεται σε μια κρίσιμη στιγμή για εμάς και για τη χώρα και γίνεται καταλύτης του έργου και της προσφοράς μας. Προσβλέπουμε στην κοινή μας πορεία που θα καταστήσει βιώσιμη τη Μεταβάλλον και θα αναδείξει νέους, δυναμικούς, κοινωνικά συνειδητούς επιχειρηματίες σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται».


Η δωρεά είναι μέρος της τριετούς πρωτοβουλίας των €100 εκατ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για την ενίσχυση όσων πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.