Η εταιρεία Trend Micro ανακάλυψε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στον Internet Explorer, το οποίο επιβεβαίωσε και η ίδια η Microsoft.

internetexplorerΣύμφωνα με την Trend Micro, το κενό ασφαλείας μπορεί να επιτρέψει την υποκλοπή κωδικών. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί περιστατικά με κωδικούς online παιχνιδιών, ωστόσο το κενό ασφαλείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για κωδικούς πιστωτικών καρτών.

Η Microsoft διαβεβαιώνει με σχετική της ανακοίνωση πως είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει η αντίστοιχη ενημέρωση ασφαλείας.

Ακολούθως παραθέτουμε την ανακοίνωση της Microsoft για το θέμα:

“Προς το παρόν, συστήνουμε σε όλους τους χρήστες, να ενημερώνουν τακτικά τις λύσεις anti-virus που διαθέτουν και να διατηρούν στο υψηλότερο επίπεδο τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Internet Explorer, για να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πλοήγησή στο διαδίκτυο. Επισημαίνουμε ότι θα ακολουθήσουν μέσα στην ημέρα ενημερώσεις προς τους χρήστες αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του θέματος, τόσο μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και μέσα από τα Automatic Updates και το Microsoft Update.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Microsoft  http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/961051.mspx