Κοντά σε συμφωνία για απόκτηση του 20%, έπειτα από διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι βρίσκεται η Yahoo με τον κινέζικο διαδικτυακό όμιλο Alibaba.


yahoo_alibabaΑνώνυμες πηγές είπαν στο κυριακάτικο BusinessWeek του Bloomberg ότι σύντομα πρόκειται να βγει σχετική ανακοίνωση ενώ το τεχνολογικό blog της Wall Street Journal έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι η πάλαι ποτέ κραταιά μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης ήταν ένα βήμα πριν τη σχετική συμφωνία.


Ένας από τους λόγους που οδηγούν σ’ αυτό το σημείο, ενδεχομένως να είναι η αναμόρφωση του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo αυτήν την εβδομάδα. Η πώληση του 20% εκτιμάται ότι θα φέρει στη Yahoo 7 δισεκατομμύρια δολάρια και θα κατευνάσει τους μετόχους της, δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να πληρώσει μερίσματα ή να κάνει εξαγορές ή επαναγορά ιδίων μετοχών.


Μέχρι την 31 Μαρτίου, η Yahoo εκτιμούσε ότι το μερίδιο για την Alibaba ανερχόταν στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια· με δεδομένο ότι η συνολική αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, οι επενδυτές φαίνεται να βλέπουν λίγη εναπομείνασα αξία στο υπόλοιπο της εταρείας.