Η APC by Schneider Electric συμμετείχε ως ασημένιος χορηγός στο IDC IT Security & Data Centers Transformation Roadshow.


APC_by_Schneider_Electric_CMYK_Large_0Το IDC IT Security και Data Center Transformation Roadshow, αποτελεί μέρος μίας σειράς περιφερειακών συνεδρίων και επικεντρώνεται σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση της υποδομής στον τομέα της πληροφορικής. Ο στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία μίας πλατφόρμα ανοιχτής και ουσιαστικής συζήτησης για τους τρόπους ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των υποδομών στον τομέα της πληροφορικής για τις επιχειρήσεις και τη διασφάλιση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.


Στο πλαίσιο της χορηγίας, o κ. Κώστας Αθανασόπουλος, Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα της APC by Schneider Electric, παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία της APC για τη βελτίωση της διαχείρισης, της διαθεσιμότητας και της απόδοσης των Data Centers (κέντρων δεδομένων) μέσα από την άμεση παροχή καινοτόμων λύσεων στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Data Center Infrastructure Management tools».


Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η δημιουργία αλλά και η διαχείριση των Data Centers είναι μία πολύ εξειδικευμένη υπόθεση που μπορεί να αποδειχθεί και πολύ κοστοβόρα, εάν δε μελετηθεί και υλοποιηθεί σωστά. Το πρώτο βήμα είναι να δοθεί μεγάλη προσοχή στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού του Data Center, έτσι ώστε το έργο να ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και ανάγκες, να μην υστερεί έναντι αυτών αλλά ούτε και να τις υπερκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Μετά τον αρχικό σχεδιασμό και την υλοποίηση έρχεται το επόμενο στάδιο που είναι η ορθή λειτουργία του έργου. Ωστόσο, εάν ο αρχικός σχεδιασμός δεν είναι καλός τότε τα κόστη που θα κληθεί να καταβάλει ο χρήστης θα είναι υπερβολικά μεγάλα με αποτέλεσμα το επιχειρησιακό κομμάτι να κινδυνεύει να μην είναι ανταγωνιστικό ή ακόμα και βιώσιμο».


Επιπλέον, στις επόμενες ενότητες του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα, όπως η ασφάλεια στον τομέα της Πληροφορικής και οι νέες προσεγγίσεις μέσω τις ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, όπως το cloud computing, το virtualization και τα ‘εικονικά’ γραφεία (virtual offices). Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου 3 ομιλητές, από τον τραπεζικό τομέα, το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μοιράστηκαν με το κοινό case studies σχετικά με περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων και τις προκλήσεις των consolidated data centers.


Το συνέδριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φορέων και παρόχων υπηρεσιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για την εξεύρεση επιχειρησιακών ευκαιριών, την ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών για την εμπορική και τεχνική λειτουργία των data centers αλλά και μία ευκαιρία δικτύωσης με τους ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου.