H Optimus επιλέγει το δορυφόρο KA-SAT της Eutelsat για το λανσάρισμα νέων IP υπηρεσιών για επιχειρήσεις στην Πορτογαλία.


eutelsat-biancoΧρησιμοποιώντας τον πρωτοποριακό δορυφόρο υψηλής ισχύος (High Throughput Satellite) KA-SAT, η Optimus φέρνει γρήγορη πρόσβαση IP στις πορτογαλικές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια ευρυζωνικά δίκτυα.


Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε την εμπορική συμφωνία διανομής μεταξύ της θυγατρικής της, Skylogic, και της Optimus, ενός εκ των κυρίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Πορτογαλίας, με σκοπό την προσφορά ΙP υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, μέσω του δορυφόρου υψηλής ισχύος KA-SAT. Μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του KA-SAT, η Optimus αποκτά πρόσβαση στις ταχύτερες και ποιοτικότερες δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ευρώπη. Η νέα γκάμα υπηρεσιών της Optimus μέσω του KA-SAT θα φέρει την εμπορική ονομασία “Net Sat ON” και θα προσφέρει στις πορτογαλικές επιχειρήσεις μια αξιόπιστη λύση σε ανταγωνιστικές τιμές, που μπορεί να συγκριθεί επιτυχώς με τις επίγειες ευρυζωνικές υπηρεσίες.


Με την υπηρεσία “Net Sat ON”, η Optimus αποσκοπεί να προσφέρει γρήγορη πρόσβαση IP σε επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και γραφεία σε όλη την Πορτογαλία και ιδιαίτερα σε περιοχές με έλλειψη πρόσβασης στα επίγεια ευρυζωνικά δίκτυα. Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της Πορτογαλίας δεν έχει ευρυζωνική πρόσβαση κι ένα επιπλέον 5% κατοικεί σε περιοχές με κακής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες, με ταχύτητες κάτω των 4 Mbps.


Σύμφωνα με τον João Ricardo Moreira, Επικεφαλής των Εταιρειών Μάρκετινγκ της Optimus: «Επιλέξαμε αυτή τη νέα τεχνολογία ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που υποστηρίζονται από ένα άριστο δίκτυο. Είμαστε βέβαιοι πως αυτή η λύση, που στηρίζεται στον πρωτοποριακό δορυφόρο KA-SAT της Eutelsat, θα μας κάνει πιο ευέλικτους και θα μας επιτρέψει να προσαρμόσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες μας στις ειδικές απαιτήσεις των επαγγελματικών μας πελατών».


Σύμφωνα με τον Achille De Tommaso, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Skylogic: «Η Optimus, ως σημαντικός φορέας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Πορτογαλία, με μεγάλη εμπειρία στην αγορά των μεγάλων πελατών, είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να επεκτείνει την κάλυψη των δορυφορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιδόσεις των δορυφορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του ΚΑ-SAT, θα συμβάλουν αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός ισχυρού και ισορροπημένου ψηφιακού τοπίου στην Πορτογαλία».