Η Cytech Ε.Π.Ε. συμμετείχε ως χορηγός στο FOSSCOMM 2012 που έλαβε χώρα μεταξύ 12 και 13 Μαίου 2012 στις Σέρρες.


fosscomm 2012Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό. Οργανώνεται, απο το 2008, απ’ την Ελληνική κοινότητα Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του.


To πέμπτο κατά σειρά ετών FOSSCOMM πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό και Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα Σερρών στις 12 και 13 Μαΐου. Η διεξαγωγή του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και περιλάμβανε παρουσιάσεις και εργαστήρια από διακεκριμένα μέλη γνωστών ελληνικών κοινοτήτων.


Για ακόμα μια χρονιά η διοργάνωση του FOSSCOMM έγινε αποκλειστικά από εθελοντές και η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, μένοντας πιστό στην μη εμπορική πολιτική που έχει χαράξει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.


Ο κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης, συνιδρυτής της Cytech Ε.Π.Ε., ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο, δήλωσε: “Έχοντας παρακολουθήσει την πορεία του συνεδρίου, παρατηρούμε ότι το FOSSCOMM έχει εξελιχθεί, από ένα συνέδριο που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα μέλη των κοινοτήτων του σε ένα συνέδριο του οποίου οι κοινότητες ανταλλάζουν σημαντικές ιδέες. Με χαρά μας στηρίζουμε ένα θεσμό, όπως αυτός, και ευχόμαστε να συνεχίσει την συνεισφορά του στον κόσμο της τεχνολογίας.”