Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα συμμετείχε στο FOSSCOMM.


fosscomm_poster2_thumbTo Free and Open Source Software Communities Meeting, είναι το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό. Οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 κοινότητες που ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ και το παρακολουθούν περισσότερα από 500 άτομα. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση της ιδέας του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και η σύσφιξη των σχέσεων της κοινότητας του.


Το συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις και εργαστήρια από μέλη των κοινοτήτων του Ελεύθερου Λογισμικού. Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 4 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα αντίστοιχα. Φέτος το FOSSCOMM 2012 διοργανώνεται από το Serres Linux User Group (SerLUG) και το ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ στις 12-13 Μαΐου 2012.


Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα καθώς και για Ανοικτά Δεδομένα και Πρότυπα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στην χρήση λογισμικών και υπολογιστών. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διάδοση των Ανοιχτών Τεχνολογιών, η ενημέρωση του κοινού για τα πλεονεκτήματα τους καθώς επίσης η διεύρυνση της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, η ανταλλαγή ιδεών και η διάχυση της διεθνούς εμπειρίας.


Η συμμετοχή στο FOSSCOMM είναι δωρεάν και όλα τα έξοδα διεξαγωγής καλύπτονται από χορηγίες. Η διοργάνωση γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές και θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση στο διαδίκτυο.


Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο του συνεδρίου FOSSCOMM πέρα από τη συμμετοχή της με παρουσιάσεις και σχετικό ενημερωτικό υλικό το οποίο θα διανέμεται σε όλους τους συνέδρους διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους κομμάτων με θέμα: “Ανοιχτό Λογισμικό, Ανοιχτό Περιεχόμενο, Ανοιχτές Τεχνολογίες: Οι θέσεις των κομμάτων.” Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί κι έχουν αρχικά ανταποκριθεί εκπρόσωποι από τα παρακάτω κόμματα: Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία, Δράση, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Νέα Δημοκρατία, Οικολόγοι Πράσινοι, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.