Η RIM Ανακοινώνει τους Νικητές των Βραβείων Wireless Achievement στο BlackBerry World.


Rim logoΗ Research In Motion ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του BlackBerry World™ 2012 τους νικητές των φετινών βραβείων Wireless Achievement Awards. Τα βραβεία Wireless Achievement Awards απευθύνονται σε πελάτες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με νέους και πρωτοποριακούς τρόπους μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις BlackBerry. Αυτοί οι πελάτες αξιοποίησαν επιχειρησιακά συστήματα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσης και της κερδοφορίας και την απλοποίηση της ζωής των εργαζομένων τους.


Παρακάτω ακολουθεί λίστα με όλους τους φιναλίστ, καθώς και μία σύντομη περίληψη των πληροφοριών και των αποτελεσμάτων που παρείχε καθένας από τους νικητές. Τα βραβεία διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: Η Επιλογή των Παρευρισκομένων, Επίδραση στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα, Καινοτομία στον Ιδιωτικό Τομέα και Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα.


Βραβείο «Η Επιλογή των Παρευρισκομένων»
Το βραβείο «Η Επιλογή των Παρευρισκομένων» επέτρεψε σε όσους παρευρέθηκαν στο BlackBerry World να ψηφίσουν έναν από τους τρεις φιναλίστ για εφαρμογές που ανέπτυξε μια επιχείρηση για τους πελάτες της.


Νικητής: Cines Unidos – Οι κινηματογραφόφιλοι της Βενεζουέλας μπορούν τώρα να αγοράσουν εισιτήρια και να λαμβάνουν νέα για τα «προσεχώς» απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού, χάρη στην εφαρμογή της Cines Unidos’s για BlackBerry smartphones. Εκτός από την αγορά εισιτηρίων και την έκδοση αποδείξεων και επιβεβαιώσεων, η εύκολη στη χρήση της εφαρμογή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Mobile Media Networks, ειδοποιεί τους χρήστες 40 λεπτά πριν από την έναρξη της ταινίας, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να μοιράζονται τα προγράμματα κινηματογράφων και να κλείνουν ημερομηνίες μέσω του BlackBerry® Messenger (BBM™). Την εφαρμογή της Cines Unidos—που έχει ήδη γύρω στους 1.5 εκατομμύριο χρήστες — μπορεί κανείς να την κατεβάσει από το BlackBerry App World™ ή σκανάροντας τους κωδικούς QR που θα βρει στα lobby κινηματογράφων και πάνω σε αφίσες.


Φιναλίστ:
– Banesco Banco Universal, C.A. – σε συνεργασία με την Synergy Global Business C.A.®
– OK! Magazine UK – σε συνεργασία με την Refresh Mobile Ltd. (Mippin)


Επίδραση στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα
Αυτό το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση για τις επιχειρήσεις που ανέπτυξαν μια ασύρματη λύση η οποία είχε σημαντική επίδραση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.


Νικητής: Nomura International plc – Η Nomura International plc (Nomura) είναι ένας κορυφαίος Όμιλος οικονομικών υπηρεσιών. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που είχαν τη βάση τους στο γραφείο του Λονδίνου αντιπροσώπευαν το 14% του εργατικού δυναμικού, αλλά ήταν υπεύθυνοι για τα δύο τρίτα των συνολικών δαπανών για τις τηλεπικοινωνίες. Το κόστος των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα αυξανόταν κατά 18% το χρόνο. Επιπλέον, η Nomura έπρεπε να συμμορφωθεί με τη Δήλωση Πολιτικής (Policy Statement) 10/17 της βρετανικής Αρχής Χρηματοοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services Authority, FSA), που καθιστούσε υποχρεωτική την καταγραφή των κλήσεων από κινητές συσκευές. Η Nomura εφάρμοσε το BlackBerry® Mobile Voice System (BlackBerry® MVS), για να υποστηρίξει τη συμμόρφωσή της με τον παραπάνω κανονισμό. Η εφαρμογή του BlackBerry® Mobile Voice System βοήθησε επίσης στη σχεδόν κατά 36% μείωση της δαπάνης για τις κλήσεις ανάμεσα σε χρήστες του BlackBerry MVS. Σήμερα το 50% όλων των κλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων που πραγματοποιούνται στο γραφείο της Nomura στο Λονδίνο γίνονται μέσω BlackBerry MVS.


Φιναλίστ:
– Eversheds LLP – σε συνεργασία με την Polaris Financial Technology Limited.


Καινοτομία στον Ιδιωτικό Τομέα
Αυτό το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση για τις επιχειρήσεις που ανέπτυξαν νέες, πρωτοπόρες ασύρματες λύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας τους.


Νικητής: Cablevisión S.A. Argentina – Η Cablevisión S.A. Argentina (Cablevisión) παρέχει υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης και ευρυζωνικού Internet σε περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια πελάτες στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη. Στο παρελθόν, οι 5.οοο τεχνικοί της Cablevisión αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τις ομάδες υποστήριξής τους και έπρεπε να καταχωρήσουν με το χέρι τις εργασίες τους και τα αποθέματα που είχαν χρησιμοποιήσει. Η εταιρεία, που χρειαζόταν μια αξιόπιστη λύση, αξιοποίησε τα BlackBerry smartphones και την εφαρμογή Mobile II, που ανέπτυξε η Sensebyte Mobile. Η λύση επιτρέπει στους τεχνικούς να επιβεβαιώσουν τα αιτήματα που δέχονται, να ενημερώσουν για το σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και να εισαγάγουν updates για τα αποθέματα ακόμη και αν είναι offline. Η Cablevisión κατάφερε να μειώσει σημαντικά τις κλήσεις προς το κέντρο υποστήριξης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα και το service της.


Φιναλίστ:
– IA Clarington Investments, Inc.™


Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα
Αυτό το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση για τους κυβερνητικούς οργανισμούς και τους οργανισμούς από τους χώρους της υγείας και της δημόσιας ασφάλειας που χρησιμοποίησαν ασύρματες λύσεις με καινοτομικό τρόπο.


Νικητής: Ministerio de Desarrollo Social – Για να υποστηρίξει την αποστολή του να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και κοινωνική πρόνοια, το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αργεντινής στράφηκε στα BlackBerry smartphones και στα BlackBerry® PlayBook™ tablets. Ο οργανισμός εξόπλισε 400 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων συντηρητές εξοπλισμού αλλά και άλλες κατηγορίες προσωπικού, από περιοχές όλης της χώρας με συσκευές, ώστε να αποτυπώνουν και να μοιράζονται καλύτερα πληροφορίες για διάφορες καταστάσεις, όπως φυσικές καταστροφές και κρίσεις που σχετίζονται με την υγεία ή τη διατροφή. Υποκαθιστώντας την ανάγκη για προτζέκτορες, Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, η λύση επέτρεψε στον Υπουργό και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου να ανταποκρίνονται γρήγορα στις ανάγκες της εκάστοτε κοινότητας, επιταχύνοντας τη λήψη αποφάσεων και αυξάνοντας την ακρίβεια της πληροφόρησης.


Φιναλίστ:
– Gwent Frailty Consortium – σε συνεργασία με την DevelopIQ Ltd. and LAN2LAN Ltd.


Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα των βραβείων Wireless Achievement, επισκεφθείτε http://www.blackberryworld.com/special-programs/waa