Η RIM παρουσιάζει τον BlackBerry Screen Reader, μια δωρεάν εφαρμογή για καταναλωτές με προβλήματα όρασης.


BlackBerry-Screen-ReaderO BlackBerry Screen Reader παράγει ένα ηχητικό σήμα που βασίζεται στις οπτικές πληροφορίες που εμφανίζονται στα smartphone.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τον BlackBerry Screen Reader ως ένα μέρος των λύσεων προσβασιμότητας για τα BlackBerry smartphones», αναφέρει ο Greg Fields, Senior Product Manager. «O BlackBerry Screen Reader βοηθάει καταναλωτές με προβλήματα όρασης να μένουν συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους και τις πληροφορίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς, αντιπροσωπεύοντας τη διαρκή δέσμευση της RIM να στηρίζει καταναλωτές με ειδικές ανάγκες».


Τα βασικά χαρακτηριστικά του BlackBerry Screen Reader περιλαμβάνουν:
– Υποστήριξη για βασικές εφαρμογές – Οι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε βασικές εφαρμογές των BlackBerry όπως email, ημερολόγιο, τηλεφωνικές κλήσεις και άλλα.
– Φωνητικές ρυθμίσεις – Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους τις ρυθμίσεις μετατροπής του κειμένου σε λόγο (ένταση, τόνος και ταχύτητα ομιλίας) και τις προτιμήσεις τους για τα σημεία στίξης, την εκφώνηση και τον κωδικό ασφαλείας.
– Συντομεύσεις πληκτρολογίου– Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις φωνητικές και ακουστικές προτιμήσεις τους γρήγορα και εύκολα με συντομεύσεις του φυσικού πληκτρολογίου.
– Εύκολα προσβάσιμες οδηγίες –Οι οδηγίες χρήσης είναι διαθέσιμες και εύκολα προσβάσιμες σε μορφή HTML μέσω ενός desktop web browser.


O BlackBerry Screen Reader είναι διαθέσιμος ως δωρεάν download στο: www.blackberry.com/screenreader για τα BlackBerry® Curve™ 9350, 9360 και 9370 smartphones. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ισπανικά. Για πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις προσβασιμότητας BlackBerry για καταναλωτές με ειδικές ανάγκες , επισκεφθείτε: www.blackberry.com/accessibility.