Η Eutelsat επισφραγίζει την εμπορική συνεργασία διανομής της υπηρεσίας Tooway με την RG Networks στην Ουγγαρία.


EutelsatΗ Eutelsat Communications ανακοίνωσε την εμπορική συμφωνία διανομής της υπηρεσίας Tooway μεταξύ της θυγατρικής της, Skylogic, και της RG Networks, επιτρέποντας στην RG Networks να επωφεληθεί από τον πρωτοποριακό δορυφόρο υψηλής ισχύος της Eutelsat, KA-SAT, και τον προηγμένο εξοπλισμό για κάθε χρήστη, προσφέροντας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις στην Ουγγαρία ευρυζωνικό Ίντερνετ. H RG Networks, θυγατρική της RG Hungary, η οποία εξειδικεύεται σε ΙΤ υπηρεσίες, λάνσαρε στις αρχές του μήνα υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του KA-SAT στην Ουγγαρία, με το εμπορικό όνομα “vanNET”.


Στόχος της RG Networks είναι να ανταποκριθεί στη δέσμευση της Ουγγρικής κυβέρνησης για παροχή ευρυζωνικού Ίντερνετ σε όλους τους κατοίκους μέχρι το τέλος του 2013, εναρμονιζόμενη με τη σχετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η RG Networks έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει συνδέσει περισσότερους από 2.000 χρήστες με το δορυφορικό ευρυζωνικό Ίντερνετ, μέσω του KA-SAT και της υπηρεσίας Tooway, με ταχύτητες download που αγγίζουν τα 10Mbps και upload έως 4Mbps.


O Szabolcs Lengvarszky, COO της RG Networks, δήλωσε: «Με τη νέα αυτή συμφωνία, έχουμε πλέον τα μέσα για άμεση πρόσβαση στις ταχύτερες και ποιοτικότερες δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες για οικιακούς χρήστες καθώς και επιχειρήσεις στην Ουγγαρία. Με τον KA-SAT είμαστε σε θέση να παρέχουμε εθνική κάλυψη, επιταχύνοντας το ρυθμό ανάπτυξης των ευρυζωνικών δικτύων».


«Ο δορυφόρος μας KA-SAT σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό αποτελούν την ιδανική ευρυζωνική λύση για τους Ούγγρους πελάτες, ειδικά σε αγροτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την RG Networks, ώστε να βοηθήσουμε την Ουγγαρία να πετύχει το στόχο της για ευρυζωνική πρόσβαση σε όλους», δήλωσε ο Achille De Tommaso, Διευθύνων Σύμβουλος της Skylogic.


Με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ο KA-SAT εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την παροχή εμπορικά ανταγωνιστικών υπηρεσιών δορυφορικής επικοινωνίας σε επαγγελματικούς και οικιακούς καταναλωτές από ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου. Ο δορυφόρος KA-SAT αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σχετικής υποδομής, η οποία περιλαμβάνει επίσης οκτώ επίγειους δορυφορικούς σταθμούς, οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ μέσω ενός οπτικού δακτυλίου.