Η Softbank Mobile της Ιαπωνίας επέλεξε την Ericsson για τη δημιουργία LTE radio access δικτύου.


ericssonΤο video sharing και streaming σε υψηλή ευκρίνεια, διευκολύνει το mobility και το ακόμα πιο πλούσιο περιεχόμενο πολυμέσων, ενώ κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματα που παρέχονται στους χρήστες LTE είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η βελτίωση της χρονικής καθυστέρησης.


Σύντομα οι συνδρομητές της SOFTBANK MOBILE θα είναι σε θέση να απολαύσουν αυτά τα πλεονεκτήματα, χάρη στη συμφωνία για το νέο LTE δίκτυο που υπογράφθηκε μεταξύ της SOFTBANK MOBILE και της Ericsson. Το δίκτυο της Ericsson θα καλύπτει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας – το Τόκιο, την Οζάκα και τη Ναγκόγια – που από κοινού αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των δεδομένων της χώρας και του voice traffic. Η SOFTBANK MOBILE είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, με περισσότερους από 29 εκατομμύρια συνδρομητές.


Η Ericsson θα αναβαθμίσει το packet core δίκτυο της SOFTBANK MOBILE, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης συστημάτων και της ανάπτυξης μίας εξελιγμένης Packet Core (EPC) λύσης, καθώς και της δημιουργίας ενός νέου radio access LTE δικτύου με τη χρήση RBS 6000 multi-standard base stations. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες της SOFTBANK MOBILE να βιώσουν την εμπειρία των καλύτερων δυνατών δικτύων σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου όπως το Τόκιο, η Οζάκα και η Ναγκόγια.


Ο Junichi Miyakawa, Executive Vice President, Director και CTO της SOFTBANK MOBILE Corp., δήλωσε: «Για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας, φροντίζουμε για τη βελτίωση των δικτύων μας. Με το LTE, οι πελάτες θα αποκτήσουν υψηλότερη ταχύτητα και μειωμένη χρονοκαθυστέρηση, ενώ θα απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα νέων υπηρεσιών και εφαρμογών. Με την υποστήριξη της Ericsson, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες LTE».


Ο Jan Signell, Πρόεδρος της Ericsson Japan, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του 2012, θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία πολλά νέα smartphones, φορητοί υπολογιστές και tablets με LTE δυνατότητες. Αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση των απαιτήσεων των καταναλωτών για υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και απόδοσης – ένα αίτημα στο οποίο η SOFTBANK MOBILE θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί, χάρη στο πρωτοποριακό LTE δίκτυο που θα αναπτυχθεί ταχύτατα. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που η SOFTBANK MOBILE επέλεξε την Ericsson για τη δημιουργία αυτού του LTE δικτύου στις πιο ‘πυκνές’ περιοχές των υπηρεσιών της, όπου οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί».


Η Ericsson έχει υπογράψει 45 LTE / EPC συμφωνίες σε 23 χώρες στις 5 ηπείρους. Η παγκόσμια LTE πληθυσμιακή κάλυψη ανέρχεται σε 325 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 215 εκατομμύρια καλύπτονται από δίκτυα της Ericsson.


Το LTE, η επόμενη γενιά τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας, επιτρέπει τη γρήγορη μεταφορά μεγάλης ποσότητας δεδομένων με αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο, βελτιστοποιώντας τη χρήση του φάσματος συχνοτήτων. Με υψηλότερη ταχύτητα και μειωμένη χρονοκαθυστέρηση, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών -όπως lag-free web browsing, online gaming, social media και video conferencing – χωρίς προβλήματα, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Το LTE θα καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των νέων και βελτιωμένων εφαρμογών του mobile internet του μέλλοντος.