Το Panda Cloud Antivirus πιστοποιείται με Advanced+ Rating από την AV-Comparatives.


panda cloud antivirusΗ Panda Security, The Cloud Security Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Panda Cloud Antivirus, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο cloud-based antivirus στον κόσμο, πέτυχε την κατάταξη Advanced+ Rating στο τελευταίο τεστ «On-demand Detection of Malicious Software» του ανεξάρτητου εργαστηρίου AV-Comparatives.org.


Στο τεστ έγινε σύγκριση του Panda Cloud Antivirus και 19 άλλων λύσεων. Το Panda Cloud Antivirus εντόπισε επιτυχώς σε ποσοστό 98,6% περισσότερα από 300.000 δείγματα που χρησιμοποίησε το AV-Comparatives.org, επέδειξε επίδοση καλύτερη από αυτή των δωρεάν λύσεων όπως οι Avast, AVG και Microsoft και από αυτή των λύσεων της αγοράς με πληρωμή όπως της Eset ή της Trend Micro, ενισχύοντας τις ισχυρές ικανότητες προστασίας που διαθέτει.


Το τεστ του AV-Comparatives.org εξέτασε επίσης τα false positives, τα οποία το εργαστήριο προτείνει στους χρήστες να εξετάζουν όταν αξιολογούν προϊόντα, καθώς μερικές φορές μπορούν να προκαλέσουν τόσα προβλήματα όσα και οι πραγματικές μολύνσεις. Το Panda τα εντόπισε όλα ως malware εκτός από 10 καθαρά αρχεία, ενώ άλλες antivirus λύσεις εντόπισαν κατά μέσο όρο 54 false positives.


Αυτό είναι το δεύτερο πιστοποιητικό Advanced+ με το οποίο το AV-Comparatives βραβεύει το Panda Cloud Antivirus στα τεστ «On-demand Detection of Malicious Software». Αυτή η αναγνώριση ακολουθεί τα εξαιρετικά αποτελέσματα επίδοσης του Panda Cloud Antivirus στην πρόσφατη αξιολόγηση του εργαστηρίου AV-Test.org.


Το Panda Cloud Antivirus Free Edition 1.5.2, ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και περιλαμβάνει βελτιώσεις στις επιδόσεις καθώς και νέες λειτουργίες τις οποίες ζήτησε η κοινότητα των χρηστών από την Panda Security. Από την πρώτη ανακοίνωση του Cloud Antivirus το 2009 ως η πρώτη δωρεάν υπηρεσία προστασίας στο cloud για οικιακούς χρήστες, εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της προστασίας που έχει επιβραβευτεί και προσφέρει τη μικρότερη επίδραση στη σύστημα. Αυτή η χαμηλή χρήση των πόρων είναι το βασικό πλεονέκτημα της Collective Intelligence, της ιδιόκτητης τεχνολογίας της Panda η οποία αυτόματα συλλέγει και επεξεργάζεται εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud αντί τοπικά στο σύστημα (Η/Υ), όπως κάνουν οι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής λύσεις antivirus.