H Nikon κερδίζει βραβεία για τα μοντέλα D5100, D800, Nikon 1, τα οποία διακρίθηκαν στα βραβεία TIPA και red dot.


Best DSLR Entry Level TIPA 2012Η Nikon Europe ανακοινώνει τη βράβευση τριών προϊόντων της στα βραβεία της ένωσης TIPA (Technical Image Press Association) καθώς και την απονομή του βραβείου “red dot award: product design 2012” σε άλλα τέσσερα προϊόντα της.


Η TIPA είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ένωση τεχνικού φωτογραφικού Τύπου. Τα βραβεία της ένωσης επιλέγονται από τα 29 κορυφαία περιοδικά φωτογραφίας σε 13 χώρες της Ευρώπης και απονέμονται σε προϊόντα που οι κριτές θεωρούν ότι είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, όσον αφορά τη συνολική ποιότητα, τις επιδόσεις και το όφελος για τον καθορισμένο τελικό χρήστη. Τα προϊόντα Nikon που βραβεύτηκαν από την ένωση TIPA είναι:
– Nikon D800 στην κατηγορία “Best D-SLR Expert”
– Nikon D5100 στην κατηγορία “Best Entry Level D-SLR”
– Μονάδα φλας Speedlight SB-910 στην κατηγορία “Best Professional Flash System”.


Παράλληλα, τέσσερα προϊόντα Nikon έλαβαν το βραβείο σχεδιασμού προϊόντος red dot. Το βραβείο “red dot award: product design” έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως. Φέτος, σχεδιαστές και εταιρείες από 58 χώρες υπέβαλαν υποψηφιότητα για 4.515 προϊόντα. Τα προϊόντα Nikon που διακρίθηκαν με το βραβείο “red dot award: product design 2012” είναι τα εξής:
– COOLPIX AW100
– COOLPIX P310
– Τηλέμετρο laser PROSTAFF 5
– Nikon 1: Σειρά compact φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς.


J1_10_30_WTΗ επιτυχία της σειράς φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 συνεχίστηκε με την απονομή του βραβείου “best of the best” στην κατηγορία Entertainment Technology and Cameras, μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες για την οποία ήταν υποψήφια πολλά κορυφαία προϊόντα.


Τα βραβευμένα προϊόντα θα εκτίθενται από τις 2 Ιουλίου 2012 στην έκθεση “Design on stage – winners red dot award: product design 2012” στο μουσείο σχεδιασμού red dot, στις εγκαταστάσεις του Zeche Zollverein World Cultural Heritage Site στο Έσσεν της Γερμανίας.


Nikon D800: TIPA Best D-SLR Expert
Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: “Υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά μιας φωτογραφικής μηχανής “πολυμέσων”, η D800 διαθέτει έναν εκπληκτικό αισθητήρα 36 MP 24×36 mm (πλήρους κάδρου) που δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες. Το μέγεθος αρχείου εικόνας είναι εφάμιλλο με την απόδοση μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μεσαίου φορμά και παρέχει στους φωτογράφους τη δυνατότητα να εκτυπώσουν τις εικόνες τους σε μεγάλο φορμά. Επίσης, η λειτουργία video Full HD που διαθέτει θα ελκύσει το ενδιαφέρον προχωρημένων φωτογράφων που θέλουν να δημιουργήσουν video υψηλής ποιότητας. Παράλληλα με τη γερή αλλά ελαφριά κατασκευή, την εύκολη χρήση και τον εξοπλισμό της με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, η D800 παρέχει στερεοφωνικό ήχο, ευαισθησία ISO εύρους ISO 6400 (με δυνατότητα επέκτασης σε ISO 25600) και ταχύτητα ριπής 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Για τα μέλη του TIPA, αυτή η φωτογραφική μηχανή αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο συνδυασμό που καλύπτει τόσο τις απαιτήσεις υψηλών προδιαγραφών όσο και τις πρακτικές ανάγκες ενός λάτρη της φωτογραφίας.”


Nikon D5100: TIPA Best D-SLR Entry Level
D5100_ambience_1_lΟι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: “Χάρη στον αισθητήρα 16,2 MP, την ποιότητα εικόνας με υψηλή ευαισθησία ISO και την εξαιρετική ευκρίνεια της οθόνης, η Nikon D5100 δίνει τη δυνατότητα αφενός στους αρχάριους να εξερευνήσουν την ποιότητα μιας πραγματικής μηχανής reflex και αφετέρου, στους πιο έμπειρους χρήστες να αποκτήσουν μια φωτογραφική μηχανή με πλήρεις δυνατότητες σε εξαιρετικά ελκυστική τιμή. Η εύκολη λήψη επιτυγχάνεται με την άνετη πρόσβαση σε ρυθμίσεις που ορίζονται από τον φωτογράφο καθώς και με την εντυπωσιακή οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας. Οι πολυάριθμες λειτουργίες εφέ που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας HDR μέσα στη μηχανή, συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ευχάριστη χρήση της. Παράλληλα, η D5100 διαθέτει δυνατότητα εγγραφής video Full 1080p HD.”


SB-910: TIPA Best Professional Flash System
Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: “Ενσωματωμένη στο προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting System (CLS)) της Nikon, η νέα μονάδα φλας SB-910 διαθέτει βελτιωμένο διαισθητικό λειτουργικό σύστημα και γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI). Το φλας Speedlight SB-910 καλύπτει τις πιο συνήθεις εστιακές αποστάσεις και διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία αναγνώρισης φορμά FX/DX που βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις zoom με βάση το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό το νέο φλας Speedlight παρέχει, επίσης, πιο αποδοτική χρήση της μπαταρίας καθώς και βελτιωμένη λειτουργία θερμικής διακοπής η οποία αυξάνει τους χρόνους ανακύκλωσης καθώς αυξάνεται η θερμότητα του φλας αντί να απενεργοποιεί πλήρως το σύστημα μέχρι να κρυώσει. Το φλας SB-910 διαθέτει νέα χρωματικά φίλτρα αντιστάθμισης σκληρού τύπου για εξισορρόπηση της θερμοκρασίας χρώματος φθορισμού και πυρακτώσεων, τα οποία μπορούν να αλλάξουν αυτόματα τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού της φωτογραφικής μηχανής.”


Οι φωτογραφικές μηχανές της σειράς Nikon 1, Nikon 1 J1 και Nikon 1 V1, διαθέτουν νέο αισθητήρα εικόνας CMOS που υποστηρίζει αυτόματη εστίαση εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας καθώς και το νέο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3. Παράλληλα, χάρη στη χρήση της νέας μοντούρας 1 της Nikon, αυτές οι φωτογραφικές μηχανές έχουν εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ σώμα. Το σύστημα 1 της Nikon διαθέτει μια ευρεία γκάμα ειδικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων φακών 1 NIKKOR (που διατίθενται στα ίδια χρώματα με τις φωτογραφικές μηχανές για εντυπωσιακή εμφάνιση), της μονάδας φλας Speedlight SB-N5 και της μονάδας GPS GP-N100. Η σειρά υποστηρίζει, επίσης, τους κλασικούς φακούς μοντούρας F, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα εναλλάξιμων φακών της Nikon για απεριόριστη ελευθερία έκφρασης.