Το Adobe Creative Cloud και η CS6 φέρνει επαγγελματικού επιπέδου χαρακτηριστικά σε μαθητές και καθηγητές.


Adobe Creative Cloud iconΗ Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε το Adobe® Creative Cloud™, Student and Teacher Edition, και την Adobe Creative Suite® 6 Student and Teacher Edition για εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθηγητές και μαθητές. Η νέα έκδοση και οι υποστηρικτικοί εκπαιδευτικοί πόροι στηρίζουν την πρωτοβάθμια, την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να βελτιώσουν τη διδασκαλία και τη μάθηση και να προετοιμάσουν καλύτερα τους μαθητές για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.


«Βρισκόμαστε στην εποχή των τριών ‘3Cs’ – creativity, communication and collaboration (δημιουργία, επικοινωνία, συνεργασία) – καθοδηγούμενοι από το πώς τα ψηφιακά μέσα φέρνουν επανάσταση στη διδασκαλία και τη μάθηση», δήλωσε ο Jon Perera, vice president of worldwide education, Adobe. «Το Adobe Creative Cloud και οι εφαρμογές CS6 κάνουν ευκολότερη τη δημιουργία και προσφορά εντυπωσιακού ψηφιακού περιεχόμενου εκπαίδευσης μέσω συσκευών, cloud και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για τους εκπαιδευτικούς».


Εκτός από τα 14 νέα CS6 προϊόντα και τις τέσσερεις Creative Suite εκδόσεις, η Adobe παρουσιάζει την πρώτη της προσφορά cloud για μαθητές και καθηγητές. Το Adobe Creative Cloud είναι ένα hub με το οποίο μαθητές και καθηγητές μπορούν να εξερευνήσουν, να μοιραστούν και να προσφέρουν δημιουργικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις εφαρμογές Adobe Creative Suite 6 για desktop, καθώς και τα νέα εργαλεία για HTML5 όπως το Adobe Muse™ και το Adobe Edge preview. Παρέχοντας ενσωμάτωση με Adobe Touch Apps*, έχοντας στην πρώτη γραμμή το Photoshop® Touch, το Adobe Creative Cloud επιτρέπει νέες ροές εργασίας από συσκευές κινητής τηλεφωνίας, από τη σύλληψη μίας ιδέας μέχρι τη δημοσίευση, το οποίο φέρνει την δύναμη της καινοτομίας Adobe στην τάξη, μέσω iPad και Android tablets.


Περισσότερα από 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως συμμετέχουν στο πρόγραμμα beta για CS6 και Creative Cloud, μεταξύ των οποίων είναι το Lake City High School, The Academy of Art, το Rochester Institute of Technology και το Carnegie Mellon University. Σύμφωνα με τον David Holzemer στο Carnegie Mellon University e-learning and media design, «Το λογισμικό Adobe Creative Suite 6 φέρνει μεγάλες αλλαγές για εμάς. Το νέο Mercury Graphics Engine το οποίο τρέχει στα 64-bit θα μειώσει το χρόνο παραγωγής στο μισό, και ο χρόνος είναι πάντα κρίσιμης σημασίας για τόσο λίγο προσωπικό που εξυπηρετεί ένα τόσο μεγάλο ίδρυμα. Το Adobe Creative Suite 6 είναι ανεκτίμητο για την e-learning ομάδα μου».


Προετοιμάζοντας τους μαθητές για τη σταδιοδρομία τους
Με τις νέες δυνατότητες που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν μαθητές σε όλους τους τομείς σπουδών, δημιουργώντας εκπληκτικό ψηφιακό περιεχόμενο που ξεχωρίζει, το Adobe Creative Suite 6 δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας:
– Απόκτηση δεξιοτήτων δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου μέσω video, animations, 3D και φωτογραφιών με σημαντικές ενημερώσεις για το Adobe Photoshop CS6, το Adobe Premiere® Pro CS6, το Adobe After Effects® CS6 και το Adobe Audition® CS6. Με το νέο Adobe Photoshop CS6, οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν εκμεταλλευόμενοι τα νέα ισχυρά εργαλεία 3D και επεξεργασίας video που έχουν καταγράψει μέσω πολλαπλών συσκευών.
– Δημιουργία σε σχεδόν κάθε συσκευή με Adobe Creative Cloud Connection το οποίο επιτρέπει το συγχρονισμό, τη χρήση και την αποθήκευση αρχείων από το Adobe Touch Apps για λήψη και χρήση με προϊόντα CS6 desktop. Για παράδειγμα, οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αρχείο στο Photoshop Touch στο iPad και να χρησιμοποιήσουν Adobe Creative Cloud για να συγχρονίσουν και να μοιραστούν αυτό το αρχείο για βελτίωση στο desktop τους χρησιμοποιώντας Photoshop CS6.
– Ενημέρωση με πλούσια χαρτοφυλάκια πολυμέσων, websites και εφαρμογές. Το Adobe InDesign® CS6 επεκτείνει την ηγετική του θέση στις ψηφιακές εκδόσεις, βελτιστοποιώντας τη δημιουργία πολλαπλών διατάξεων από ένα ενιαίο σύνολο του περιεχομένου, παρέχοντας διαδραστικές πανεπιστημιακές δημοσιεύσεις για iPad, Kindle Fire και συσκευές Android. Το Adobe Dreamweaver® CS6 βοηθάει να δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργούν υψηλού επιπέδου προσωπικές ή σχολικές ιστοσελίδες.


Εμπλοκή Μαθητών, Ενδυνάμωση του Διδακτικού Προσωπικού και Βελτίωση Διδασκαλίας
Η διάθεση του νέου Creative Suite 6 δίνει στο διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίων και στους μαθητές τα εργαλεία για να απεικονίσουν με ευκολία, να καταλάβουν και να επικοινωνήσουν πληροφορίες με δημιουργικούς τρόπους μέσω εκτύπωσης, Web, video, και κινητών.
– Δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου από την ψηφιακή αφήγηση ιστορίας και γλώσσας, παιχνίδια και animations για μαθηματικά, μέχρι την απεικόνιση δεδομένων στο χώρο των επιστημών – όλα με έναν τρόπο που θα βοηθήσει στην εμπλοκή των μαθητών και θα δημιουργεί πλούσιες εμπειρίες μάθησης. Το CS6 προσφέρει τις λειτουργίες και την ευελιξία ώστε να δημιουργηθούν διαδραστικές παρουσιάσεις και να εξερευνηθούν τα όρια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης.
– Ανάπτυξη της μετάδοσης εκπαιδευτικού περιεχομένου με εκδόσεις πολλαπλών οθόνων μέσω πλατφόρμων και συσκευών χρησιμοποιώντας HTML5 και τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για Web, κινητό, e-books και tablets.
– Βοηθάει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αποτελεσματικότητα στην τάξη με απλοποιημένη ροή εργασίας, ταχύτητα και βελτιώσεις απόδοσης, καθώς και ένα νέο, πιο ευνόητο user interface μέσω του σετ προϊόντων CS6.
– Ενίσχυση των εκπαιδευτικών με το ISTE-alligned πρόγραμμα σπουδών με τη διάθεση τριών, πρόσφατα ενημερωμένων ετήσιων προγραμμάτων, βασισμένα στο πρόγραμμα σπουδών για graphic design και παραγωγή εκτυπώσεων, σχεδιασμό και ανάπτυξη Web και παραγωγή video. Αυτά τα προγράμματα σπουδών είναι διαθέσιμα στο Adobe Education Exchange, μαζί με τις πηγές από την εκπαιδευτική κοινότητα.
– Πιστοποίηση τεχνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, επικεντρωμένων στη βιομηχανία με πιστοποιήσεις Adobe. Περισσότεροι από 300.000 μαθητές παγκοσμίως έχουν πάρει πιστοποιήσεις μέσω της εξέτασης Adobe Certified Associate. Με το CS6, η Adobe και το CertiPort προσφέρουν ένα νέο, ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και πιστοποίηση για αυτή τη μεγάλη έκδοση. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να πιστοποιηθούν και για τις δύο entry-level δεξιότητες ως Adobe Certified Associate (ACA), και επαγγελματικού επιπέδου δεξιότητες ως Adobe Certified Expert (ACE).