Η Adobe παρουσιάζει τα πλούσια σε λειτουργίες Photoshop CS6 και Photoshop CS6 Extended.


Photoshop logoΗ Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε την κυκλοφορία των τελικών εκδόσεων λογισμικού Adobe® Photoshop® CS6 και Photoshop CS6 Extended, των πιο σημαντικών εφαρμογών για την επαγγελματική ψηφιακή εικόνα. Διαθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και πολλές βελτιώσεις, οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν επαναστατικές καινοτομίες και ασυναγώνιστη απόδοση που διευρύνουν τους ορίζοντες της επεξεργασίας εικόνων και εξασφαλίζουν νέα επίπεδα δημιουργικότητας και αυξημένη λειτουργικότητα.


Το Photoshop CS6 Extended ενσωματώνει τις κορυφαίες δυνατότητες επεξεργασίας, σύνθεσης και σχεδιασμού γραφικών του Photoshop CS6, όπως επίσης και προηγμένα εργαλεία για 3D σχεδίαση, επεξεργασία 3D εικόνας και βίντεο και ποσοτικής ανάλυσης, τα οποία καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των κλάδων της γραφιστικής, της αρχιτεκτονικής, του Διαδικτύου, της ιατρικής, των κατασκευών και της εφαρμοσμένης μηχανικής.


Από την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Photoshop CS6 το Μάρτιο για λειτουργικά Mac και Microsoft® Windows®, υπήρξαν σχεδόν ένα εκατομμύριο downloads της σουίτας παγκοσμίως, ξεπερνώντας έτσι οποιαδήποτε άλλη beta κυκλοφορία στην ιστορία της Adobe. Με τη νέα κυκλοφορία των τελικών εκδόσεων, τα Photoshop CS6 και Photoshop CS6 Extended μπορούν να αγοραστούν ως αυτόνομες εφαρμογές, ως βασικά στοιχεία της οικογένειας εφαρμογών Adobe Creative Suite 6 και πλέον ως μέρος της επαναστατικής πλατφόρμας Adobe Creative Cloud™.


Photoshop BΟι σουίτες Photoshop CS6 και Photoshop CS6 Extended παρέχουν ασύγκριτη ταχύτητα και ισχύ, σε συνδυασμό με τα δημιουργικά εργαλεία τα οποία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση προηγμένων λειτουργιών στην επεξεργασία εικόνας, το σχεδιασμό, την προσαρμογή κινούμενου περιεχομένου και τη σύνθεση. Το λογισμικό βοηθάει τους χρήστες να επιδιορθώνουν εικόνες με μεγαλύτερο έλεγχο για εξαιρετικά αποτελέσματα. Πλέον, μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο και με ομαλό τρόπο, χάρη στη νέα μηχανή γραφικών Mercury Graphics Engine. Η επεξεργασία βίντεο και η προσαρμογή των χρωματικών τόνων και του sharpening γίνονται με ευκολία, ενώ η χρήση των βελτιωμένων εργαλείων σχεδιασμού παρέχει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα βήματα. Οι επαγγελματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν ένα αποδοτικό και σύγχρονο περιβάλλον χρήσης, το οποίο εστιάζει στις εικόνες και τις ρυθμίσεις sync, που εξασφαλίζει την άνετη διεκπεραίωση των εργασιών σε πολλαπλές συσκευές μέσω του Adobe Creative Cloud.


Το Photoshop CS6 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Content-Aware Patch – Επιτρέπει το μεγαλύτερο έλεγχο αφήνοντας τους χρήστες να επιλέξουν μία περιοχή της εικόνας για τη δημιουργία ενός patch.
• Adobe Mercury Graphics Engine – Η νέα μηχανή γραφικών εκμεταλλεύεται τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών στο σύγχρονο hardware για να επιταχύνει την επεξεργασία των εικόνων και τις επεμβάσεις σε μεγαλύτερες εικόνες
• Νέα και επανασχεδιασμένα εργαλεία σχεδιασμού – τα type styles επιτρέπουν το ορθό formatting, τα vector layers επιτρέπουν την εφαρμογή των strokes και προσθέτουν διαβαθμίσεις χρωμάτων στα vector objects, τα προσαρμοζόμενα strokes και οι διακεκομμένες γραμμές δημιουργούνται ευκολότερα, και η γρήγορη αναζήτηση layers είναι μερικά μόνο από τα πολλά νέα εργαλεία.
• Ευέλικτη δημιουργία βίντεο – Η πλήρης γκάμα των γνωστών εργαλείων του Photoshop και μια ομάδα νέων ευέλικτων εργαλείων για βίντεο, επιτρέπουν τη δημιουργία και βελτίωση εντυπωσιακών βίντεο κλιπ.
• Blur Gallery – Ένα απλό νέο περιβάλλον χρήσης με εργαλεία ελέγχου επάνω και μέσα στην εικόνα, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα φωτογραφικά blur εφέ, συμπεριλαμβανομένων των tilt-shift εφε, επιλογή blur με ένα σημείο εστίασης ή μεταβαλλόμενο blur ανάμεσα σε πολλά σημεία εστίασης.


Το Photoshop CS6 Extended περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά τουl Photoshop CS6 και επιπλέον:
• Mercury Graphics Engine για 3D – Αυξημένη ισχύς και ταχύτητα μέσω της βελτιστοποίησης για 3D επεξεργασία.
• Νέα στοιχεία 3D ελέγχου – Βελτιώσεις στο περιβάλλον χρήσης για πιο αποτελεσματικές εργασίες σε 3D
• Νέα 3D εφέ – Είδωλα και σκιές με δυνατότητα drag για τη βελτίωση των εικόνων


Adobe Creative Cloud και Ψηφιακή Επεξεργασία
Το Adobe Creative Cloud παρέχει στους επαγγελματίες της εικόνας μία νέα επιλογή για την αγορά και την εμπειρία που προσφέρει το καινοτόμο λογισμικό της Adobe, συμπεριλαμβανομένου του Adobe Photoshop CS6:
• Η συνδρομητική υπηρεσία Creative Cloud membership παρέχει στους σχεδιαστές πρόσβαση για να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν κάθε νέα Adobe CS6 εφαρμογή, καθώς επίσης και δύο νέα HTML5 προϊόντα, το Adobe Muse™ και Adobe Edge preview.
• Το Creative Cloud φέρνει την ενοποίηση όλων των δημιουργικών tablet εφαρμογών, όπως το Photoshop Touch, στην καθημερινή εργασία, παρέχοντας απρόσκοπτα τον συγχρονισμό και την αποθήκευση αρχείων στο cloud, για το διαμοιρασμό και την πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή.
• Τα μέλη του Creative Cloud θα μπορούν να δημιουργούν με εύκολο τρόπο mobile apps για τα iOS και Android marketplaces, καθώς επίσης να δημοσιεύουν, να διαχειρίζονται και να φιλοξενούν ιστοσελίδες.
• Τα μέλη του Adobe Creative Cloud members θα έχουν πρόσβαση σε αναβαθμίσει εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των νέων χαρακτηριστικών του Photoshop, προτού κυκλοφορήσουν ως μέρος ενός βασικού update, όπως επίσης, και νέα ευφυή προϊόντα και υπηρεσίες. Το Adobe Photoshop Lightroom® 4 θα παρέχεται ως μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας Creative Cloud membership στο μέλλον.