To 1o ΑΙΤ Gaming Forum σε συνεργασία με το British Council θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου 2012.


AIT Gaming ForumΣτο event υπάρχει ελεύθερη είσοδος και θα λάβει χώρα στο HUB Events. Μεγάλος χορηγός είναι η hellas online και χορηγοί η intralot και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα KnowInG. Γίνεται με την υποστήριξη της Microsoft, του Hellenic Game Development Association, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Πατρών και του Athens Plaython. Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το MTV.


Το ΑΙΤ Gaming Forum ασχολείται με τον κόσμο και το μέλλον των video games και αποτελείται από την Ημερίδα, το Gaming arena και τον Διαγωνισμό. Στην Ημερίδα, στις 27/4, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών (serious games, games for good, κ.α.) και εφαρμογές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα social media, το gaming μάρκετινγκ, η στρατηγική, το branding, κ.α. Θα συζητηθούν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στην συμμετοχή του κοινού, τομείς του σχεδιασμού παιχνιδιού (πλατφόρμες, μηχανική & συμμετοχικότητα), το περιβόητο gamification (παιχνιδοποίηση) και οι τελευταίες τάσεις για επενδύσεις στον χώρο. Οι ακαδημαϊκοί ομιλητές προέρχονται από Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ΑΣΟΕΕ, το Πάντειο, το Πολυτεχνείο Πατρών και του Ludus Project. Οι ομιλητές της βιομηχανίας προέρχονται από τη Microsoft, το CKO Denmark,.την intralot, την Ένωση Ελλήνων Game Developers, την Aventurine, το WOW Group, το Cowboytv, το gipht.me, την Eyelead, το Athens Plaython και τους Odyssey Venture Partners.


Gaming arena
Το Gaming arena είναι ένα φεστιβάλ βασισμένο στη κουλτούρα των video games. Στις 28/4 ετοιμαστείτε για ένα community oriented E-sports Liveshow με μεγάλα τουρνουά League of Legends, Street fighter x Tekken και FIFA12 και τουρνουά Angry Birds Space, challenges με Microsoft Kinect, διαγωνισμούς στα πιο δυνατά παιχνίδια της αγοράς, Typing Contest και πολλά δώρα για το κοινό.


Διαγωνισμός
Ο Διαγωνισμός έχει στόχο να φέρει κοντά τους λάτρεις και τους σχεδιαστές παιχνιδιών, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία καινοτόμων και πρωτότυπων παιχνιδιών και διήρκησε μέχρι τις 20/4. Κατατέθηκαν οι Ιδέες Παιχνιδιών, και τα Game Prototype, που θα διαγωνιστούν για τα 4 Βραβεία (hellas online Καλύτερης Ιδέας, hellas online Καλύτερου Παιχνιδιού, KnowInG Creativity Award και intralot Δημοφιλούς Παιχνιδιού).


Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από στελέχη των: ALBA, British Council, Corallia, CowboyTV, intralot, και Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα επιλέξει τα 3 Βραβεία, ενώ το κοινό θα αναδείξει το Βραβείο Δημοφιλούς Παιχνιδιού. Οι νικητές θα παρουσιαστούν στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια του Gaming Forum.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.ait.gr/gaming