Η HP παρουσιάζει τους t610 και HP t510 Flexible Thin Clients με κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης και ασφάλειας.


HP thin client family t510_t610_t610PLUS with laptop setupΟι thin clients της HP είναι ιδανικοί για κάθε εργασιακό περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε remote εφαρμογές και εικονικές επιφάνειες εργασίας. Επιπλέον, μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε κοινές εφαρμογές και δεδομένα αποθηκευμένα σε servers, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και αυξάνοντας την ασφάλεια των δεδομένων.


Οι t610 και t510 περιλαμβάνονται στηn Flexible Series της HP και προσφέρουν πολλά περισσότερα από ότι πολλοί βασικοί τερματικοί thin clients. Μπορούν να υποστηρίξουν πολλαπλές οθόνες και συνδέσεις από απόσταση ενώ προσφέρουν βελτιωμένη αναπαραγωγή πολυμέσων και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις συνδεσιμότητας.


Νέα ενσωματωμένη ασφάλεια
Ο t610 της HP είναι ο πρώτος thin client του κλάδου που διαθέτει BIOS (Basic Input/Output System) σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας του NIST (National Institute of Standards and Technology). Πιο συγκεκριμένα, παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε ευαίσθητα υπολογιστικά περιβάλλοντα και ένα δεύτερο στρώμα ασφαλείας των δεδομένων στις επιχειρήσεις.


Είναι επίσης, ο πρώτος thin client που διαθέτει μονάδα Trusted Platform Module, ένα ενσωματωμένο τσιπ με κρυπτογραφικές δυνατότητες ασφαλείας που επιτρέπει μόνον εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα πιστοποίησης του Trusted Computing Group.


Νέος, ισχυρός διπύρηνος επεξεργαστής
Ο t610 της HP διαθέτει διπύρηνο AMD G-series Fusion επεξεργαστή, τον γρηγορότερο διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.65Ghz στην κατηγορία του. Διαθέτει επίσης AMD γραφικά υψηλής ευκρίνειας καθώς επίσης παθητικό σύστημα ψύξης που μειώνει σημαντικά το θόρυβο και εξαλείφει την ανάγκη για εργασίες αντικατάστασης στο πίσω μέρος των συσκευών.


Ο επεξεργαστής fusion APU της AMD συνδυάζει έναν επεξεργαστή χαμηλής ισχύος και έναν ξεχωριστό επεξεργαστή σε μια ολοκληρωμένη μονάδα που παρέχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής multimedia περιεχόμενου με υψηλή απόδοση και αποτελεσματική κατανάλωση ισχύος. Υποστηρίζει επίσης DirectX11για τρισδιάστατα γραφικά και ενισχυμένη απόδοση γραφικών, ενώ με την τεχνολογία AMD Turbo Core, ο t610 της HP έχει ενισχυμένη απόδοση, χωρίς να καταναλώνει επιπλέον ενέργεια.


Για ενισχυμένη αξιοπιστία σε μια ευρεία γκάμα λειτουργικών περιβαλλόντων, ο t610 διαθέτει το Active Thermal Management της HP που εμποδίζει τη διακοπή της λειτουργίας της συσκευής εξαιτίας υπερθέρμανσης ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.


Ο t610 της HP διατίθεται με δύο επιλογές πλαισίου – τη Standard και την PLUS, που προσφέρει επιπλέον θύρες, δυνατότητα quad-head γραφικών και επιλογές συνδεσιμότητας που υποστηρίζουν κάρτες δικτύου οπτικών ινών και ασύρματη υποστήριξη 802.11 a/b/g/n με διπλή κεραία για ενισχυμένη συνδεσιμότητα.


Ο t610 της HP διαθέτει το δημοφιλές thin client λογισμικό διαχείρισης και λειτουργικό σύστημα που περιλαμβάνει Microsoft Windows® Embedded Standard 7, Windows Embedded Standard 2009 και HP ThinPro thin-client enhanced Linux. Διαμορφώσεις που χρησιμοποιούν τη μοναδική στην κατηγορία των υψηλής απόδοσης, ευέλικτων thin clients, τεχνολογία Smart Client της HP για εύκολη διαχείριση, είναι επίσης διαθέσιμες.


Επιπλέον, ο t510 της HP διαθέτει τον καλύτερο επεξεργαστή της κατηγορίας του και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι δύο ψηφιακές οθόνες. Διατίθεται με VIA Eden X2 U4200 1GHz διπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος προσφέρει μοναδικά για την κατηγορία του επίπεδα απόδοσης σε τοπικά δίκτυα αλλά και καλύτερη απόδοση για εργασίες που εκτελούνται από απόσταση. Η κάρτα γραφικών VIA ChromotionHD 2.0 χρησιμοποιεί επιτάχυνση hardware στο streaming multimedia περιεχομένου για καλύτερη πλοήγηση και εμπειρία multimedia από απόσταση.


Τόσο ο t510 όσο και ο t610 της HP προσφέρουν μια πραγματική εμπειρία σε εικονοποιημένα περιβάλλοντα εργασίας, εφάμιλλη με αυτή υπολογιστή. Και οι δύο πλατφόρμες χρησιμοποιούν την ελάχιστη ποσότητα μνήμης RAM από 1 έως 2 gigabytes.


Με τα Easy Tools της HP, οι t610 και HP t510 μπορούν να διαμορφωθούν με ευκολία ενώ διαθέτουν το Device Manager, ένα ενισχυμένο, λογισμικό remote διαχείρισης για επιχειρήσεις.


H διαχείριση των thin clients t510 και t610 της HP γίνεται εύκολα χάρη στο MS System Center Configuration Manager, ενώ με το νέο Imaging Plug-In for Microsoft Windows Embedded Device Manager 2011 της HP, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τους WES7 based thin clients της HP.


Επίσης, και οι δύο είναι συμβατοί τα κορυφαία λογισμικά virtualization, συμπεριλαμβανομένων των Citrix XenApp και XenDesktop, Microsoft RDP 7 and VMware View.