Η Samsung κερδίζει τα 4 πιο σημαντικά βραβεία TIPA για προϊόντα φωτογραφίας και ψηφιακής απεικόνισης.


9 TIPA_Awards_2012_LogosTέσσερα βραβεία TIPA 2012 (Technical Image Press Association Awards 2012) στις κατηγορίες ‘Best General Compact Camera’, ‘Best Mobile Imaging Device’, ‘Best Photo Monitor’ και ‘Best Photo TV Display’ απέσπασε η Samsung Electronics Co Ltd.


Η φωτογραφική μηχανή Samsung MV800 απέσπασε το βραβείο ‘Best General Compact Camera’, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στην αγορά των περιστρεφόμενων (all-round) compact φωτογραφικών μηχανών.


Samsung MV800Η πρωτοποριακή MultiView MV800 ξεχωρίζει για τη μοναδική 180 μοιρών περιστρεφόμενη και 3 ιντσών οθόνη αφής, που επιτρέπει την τέλεια αυτο-φωτογράφιση του χρήστη, την εύκολη προβολή των φωτογραφιών και τις λήψεις από υψηλή ή χαμηλή γωνία θέασης. Επιπλέον, εισάγει το περιβάλλον χρήστη Smart Touch 3.0 με τα ειδικά «φίλτρα» εφέ, το «έξυπνο» άλμπουμ και το «έξυπνο» εργαλείο για δημιουργία μικρών ταινιών, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα των χρηστών. Η MV800 με 16,1 Megapixels εξασφαλίζει πεντακάθαρες εικόνες, ενώ ο Schneider Kreuznach 26-130mm φακός με 5x οπτικό ζουμ σε συνδυασμό με τα προηγμένα ηλεκτρονικά μέρη που προσφέρουν γρήγορη ανταπόκριση των λειτουργιών συνέβαλαν στην απόφαση της κριτικής επιτροπής της TIPA να την ξεχωρίσει ως ‘Best General Compact Camera 2012’.


Samsung GALAXY NexusΤο Samsung GALAXY Nexus κέρδισε το βραβείο Best Mobile Imaging Device για «την πρωτοποριακή HD Super AMOLED οθόνη» που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε υψηλή ανάλυση με ευρεία γωνία θέασης. Στη Samsung απονεμήθηκε επίσης το βραβείο Best Photo Monitor για την οθόνη Samsung SyncMaster S24/27A850, με τη «νέα τεχνολογία Samsung LED PLS (Plane to Line Switching)», «τα πιο ακριβή χρώματα και μια πολύ ευρύτερη γωνία θέασης από τις ανταγωνιστικές οθόνες». Τέλος, η Samsung διακρίθηκε για τη Samsung OLED TV, η οποία κέρδισε το βραβείο Best Photo TV Display. Οι κριτές της TIPA δήλωσαν σχετικά: «Διαθέτει την τελευταία λέξη στην ποιότητα της εικόνας, προσφέρει ζωντανή και ρεαλιστική εικόνα, τόσο σε 2D όσο και σε 3D, καθιστώντας την ιδανική τηλεόραση για τους λάτρεις των φωτογραφιών και βίντεο».


Τα Βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) είναι τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία φωτογραφίας και ψηφιακής απεικόνισης σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο, οι συντάκτες της TIPA ψηφίζουν για τα καλύτερα προϊόντα φωτογραφίας και ψηφιακής απεικόνισης που κυκλοφόρησαν στην αγορά κατά τους προηγούμενους 12 μήνες. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στη Photokina, στην Κολωνία της Γερμανίας, το Σεπτέμβριο του 2012.