Ηγέτιδα στο χώρο των Managed Print Services αναδεικνύουν την Xerox κορυφαίες εταιρείες ερευνών.


New Xerox Logo Medium ResΣυγκεκριμένα, τα ευρήματα της IDC, της Quocirca και της Gartner καταλήγουν όλα στο συμπέρασμα πως η Xerox εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς στο χώρο των Managed Print Services (MPS).


Σύμφωνα με την έκθεση “Worldwide and U.S. Managed Print Services and Basic Print Services (BPS) 2012-2015 Forecast and Analysis” της IDC, που προβλέπει ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο κλάδος θα μεγαλώσει με ετήσιο ρυθμό 11,7%, η Xerox κατέχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο για τις υπηρεσίες MPS όσο και για τις BPS (βασικές υπηρεσίες εκτύπωσης), με διαφορετικές παροχές για επιχειρήσεις διαφορετικού μεγέθους. Όπως ανέφερε η Holly Muscolino, Research Director της IDC, «Καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου επεκτείνονται στην αγορά των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, η δυνατότητα για επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων οπουδήποτε στον κόσμο είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά που διαφοροποιούν την Xerox από τον ανταγωνισμό».


Εξάλλου, λίγες μόλις εβδομάδες νωρίτερα, στην έκθεσή της “2011 MarketScape Report for Managed Print Services Worldwide” η IDC είχε και πάλι χαρακτηρίσει την Xerox ως ηγέτιδα του χώρου των Managed Print Services, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε μεγέθους. Η Holly Muscolino είχε τότε σχολιάσει σχετικά: «Η υψηλή βαθμολογία της Xerox αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις που εξετάζουν κάποια συνεργασία στο κομμάτι των MPS αναζητούν ένα συνεργάτη με εμπειρία της αγοράς και ολοκληρωμένη προσέγγιση, που θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».


Δεν είναι, όμως, μόνο η IDC που χαρακτηρίζει την Xerox ως παγκόσμια ηγέτιδα του χώρου των Managed Print Services: Σύμφωνα με την έκθεση της Quocirca για το 2012, η Xerox για τρίτη συνεχή χρονιά κέρδισε την κορυφαία θέση στις υπηρεσίες MPS, χάρη στο δυνατό σύνολο υπηρεσιών για τους συνεργάτες του καναλιού από όλο τον κόσμο και την τεχνογνωσία της στην ανάληψη επιχειρησιακών διαδικασιών και διαδικασιών ΙΤ.


«Η Xerox είναι μια κατηγορία από μόνη της, με ολοκληρωμένες παροχές στο χώρο των MPS και ισχυρή πρόταση αξίας και όραμα», σχολίασε η Louella Fernandes, Principal Analyst της Quocirca. «Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της Xerox σε ευρείες υπηρεσίες όπως η ανάληψη επιχειρησιακών διαδικασιών και διαδικασιών ΙΤ, καθώς και από τη μεγάλη έμφαση που δίνει η εταιρεία στη διαρκή βελτίωση και καινοτομία».


Αντίστοιχα, στην πρόσφατη έκθεσή της “2011 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide”, και η Gartner, Inc., τοποθέτησε την Xerox στο Leaders Quadrant. Λίγους μήνες πριν, η ίδια εταιρεία είχε παρουσιάσει ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, για το 2010, η Xerox είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, κατέχοντας το 33% των συνολικών εσόδων του κλάδου από τις υπηρεσίες MPS.