Η Asus γίνεται η πρώτη μάρκα στην κατηγορία φορητών υπολογιστών που φέρει το «Λουλούδι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

eu-flowerΗ Asus, μία εταιρεία αφοσιωμένη τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην καινοτομία και την ποιότητα, είδε τις προσπάθειες που κάνει στο χώρο των υπολογιστών να επιβραβεύονται, με την απονομή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Βραβείου για φορητούς υπολογιστές, το επονομαζόμενο «Λουλούδι», για τα μοντέλα notebook N50, N80, N20 και N10. Με τη διάκριση αυτή επικυρώνεται κι επίσημα ότι η Σειρά notebooks N της ASUS είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ η συγκεκριμένη Σειρά είχε τιμηθεί και με βραβεία EPEAT Gold (Electronic Product Environmental Assessment Tool) τον περασμένο Οκτώβριο. Σε ένα γενικότερο πλάνο, η διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει και το έδαφος που κερδίζει συνεχώς η πρωτοβουλία της ASUS για την προστασία του περιβάλλοντος, η Green ASUS, την οποία η εταιρεία εισήγαγε το 2000.

«Η ASUS έχει στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους, μέσω της προσφοράς φιλικών προς το περιβάλλον 3C προϊόντων, κορυφαίας ποιότητας. Με την πρωτοβουλία Green ASUS, ελπίζουμε να συνδυάσουμε την τεχνολογία, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, για έναν πιο καθαρό και «πράσινο» κόσμο για όλους μας», δήλωσε ο Jonney Shih, Πρόεδρος της ASUSTeK Computer Inc.

Η τελετή απονομής του «Ευρωπαϊκού Λουλουδιού» στη Σειρά notebooks Ν της ASUS έλαβε χώρα στην Πράγα, στις 20 Νοεμβρίου 2008.

ASUS: Η πρώτη μάρκα Notebook που πιστοποιείται με το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα

Asus N20

Asus N20

Με την πιστοποίηση με το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα – το επονομαζόμενο «Λουλούδι» – για τα notebooks N50, N80, N20 και N10, η ASUS έχει εξασφαλίσει μία θέση στην ιστορία, ως η πρώτη πρωτοπόρος μάρκα notebook που λαμβάνει αυτή την έγκυρη πιστοποίηση. Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Βραβείο ακολουθεί τα πλέον υψηλά και αυστηρά πρότυπα που διέπουν την «πράσινη» πληροφορική παγκοσμίως, κι έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με το Σχέδιο Απονομής Οικολογικού Σήματος, το οποίο αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1992. Το «Ευρωπαϊκό Λουλούδι» είναι αναγνωρισμένο από τις χώρες της ΕΕ, καθώς κι από χώρες εκτός της ΕΕ , όπως η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν. Το Σχέδιο για την Απονομή του Οικολογικού Σήματος δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη νέα Κοινοτική Νομοθεσία 1980/2000 το 2000, ενώ έχει διευρύνει τη σφαίρα των συμπεριλαμβανόμενων προϊόντων ώστε να περιλαμβάνει όλα τα καταναλωτικά προϊόντα αλλά και τον τομέα παροχής υπηρεσιών, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή συνολικά 23 κατηγορίες προϊόντων. Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα απονέμεται από το Συμβούλιο Οικολογικής Σήμανσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Eco-labeling Board – EUEB).

Τα προϊόντα αξιολογούνται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
* Εξοικονόμηση ενέργειας
* Παρουσία επικίνδυνων ουσιών
* Σχεδιασμός προϊόντος
* Οδηγίες προς το χρήστη
* Συσκευασία
* Ετικετοποίηση (Labeling)
* Θόρυβος
* Μακρόχρονη διάρκεια
* Ανάκληση (Takeback)

Green ASUS: Notebooks φιλικά προς το περιβάλλον, από την αρχή μέχρι το τέλος
Η ASUS ακολουθεί την πρωτοβουλία Green ASUS “Four Green Home Runs” στο σχεδιασμό και την παραγωγή κάθε notebook, που έχει πάντα ως γνώμονα την οικολογική παράμετρο στο Σχεδιασμό, την Προμήθεια Πρώτων Υλών, την Κατασκευή, την Επισκευή και το Marketing. Από τη μείωση κι εξάλειψη των περιβαλλοντικά επικίνδυνων ουσιών, μέχρι την εξασφάλιση ότι τα notebooks είναι εύκολα στη συναρμολόγηση, ανακύκλωση κι επαναχρησιμοποίηση, η πρωτοβουλία Green ASUS διασφαλίζει πειθαρχημένη υπακοή σε όλες τις φιλικές προς το περιβάλλον αρχές, σε κάθε στάδιο της κατασκευής. Η απονομή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Σήματος στα notebooks ASUS N50, N80, N20 και N10 αποτελεί το επιστέγασμα της ασυμβίβαστης δέσμευσης της εταιρείας προς τη δημιουργία προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Η επιτυχία της Green ASUS φανερώνεται ακόμα κι από το γεγονός ότι περισσότερα από 50 notebooks της ASUS έχουν λάβει την πιστοποίηση Energy Star, ενώ τον Οκτώβριο του 2008, εννέα EPEAT Gold βραβεία απονεμήθηκαν στα notebooks της ASUS.