Η HP παρουσιάζει το νέο χαρτοφυλάκιο HP Converged Cloud για ιδιωτικά και δημόσια cloud περιβάλλοντα.


hp logo 2010Έχοντας αναπτυχθεί ειδικά για επιχειρήσεις, το χαρτοφυλάκιο HP Converged Cloud επεκτείνει τη δύναμη του cloud computing στις υποδομές, τις εφαρμογές και τις πληροφορίες, προσφέροντας:


· Επιλογή – Η ανοιχτή προσέγγιση της HP, η οποία βασίζεται σε πρότυπα του κλάδου, υποστηρίζει διάφορες λύσεις διαχείρισης εικονικών μηχανών (hypervisors), λειτουργικά συστήματα και περιβάλλοντα ανάπτυξης, καθώς και ετερογενείς υποδομές, αλλά και ένα επεκτάσιμο οικοσύστημα συνεργατών.
· Σιγουριά – Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει λύσεις διαχείρισης και ασφάλειας για πληροφορίες, εφαρμογές και υποδομές.
· Συνέπεια – Εξασφαλίζεται μέσω μιας ενιαίας και κοινής αρχιτεκτονικής.


Στο χαρτοφυλάκιο HP Converged Cloud συνδυάζονται οι κορυφαίες οικογένειες λύσεων HP Converged Infrastructure, HP Converged Management and Security, Converged Information και η ενισχυμένη τεχνολογία OpenStack™.


«Η σύγκλιση του cloud computing και των τεχνολογιών συνδεσιμότητας φορητών συσκευών αλλάζει τον τρόπο ανάπτυξης υποδομών και εφαρμογών και παροχής πληροφόρησης» σημείωσε ο Bill Veghte, Chief Strategy Officer και Executive Vice President, Software της HP. «Το χαρτοφυλάκιο HP Converged Cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν στις υποδομές πληροφορικής που ήδη διαθέτουν ένα μείγμα λύσεων για δημόσια και ιδιωτικά περιβάλλοντα cloud, καθώς και υπηρεσιών cloud που προσφέρονται από τρίτους. Έτσι μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο υβριδικό περιβάλλον που προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις τους, καθώς αυτές αλλάζουν», συμπλήρωσε.


Νέα έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση
Μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της HP αναδεικνύει ότι οι οργανισμοί υπόκεινται σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προσφέρονται οι υπηρεσίες. Επίσης, τονίζει ότι οι εταιρείες αποφασίζουν να αναθέσουν τη διαχείριση ολοένα και περισσότερων cloud λύσεων σε τρίτους παρόχους, χωρίς την έγκριση των τμημάτων πληροφορικής.


Η έρευνα ανέδειξε ότι σχεδόν μια στις δύο επιχειρήσεις διέθετε τμήματα που χρησιμοποιούσαν cloud λύσεις που δεν είχαν εγκριθεί από το τμήμα πληροφορικής, ενώ το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο αν αυτό συμβαίνει ή όχι. Καθώς αναμένεται ότι η χρήση ιδιωτικών και δημόσιων μοντέλων cloud computing θα διπλασιαστεί έως το 2020, οι επιχειρήσεις καλούνται να βρουν μια μέθοδο για να υιοθετήσουν αυτές τις λύσεις, χωρίς όμως να προσθέσουν επιπλέον πολυπλοκότητα και κινδύνους στα περιβάλλοντα τους.


Το νέο χαρτοφυλάκιο HP Converged Cloud
Λύσεις HP Public Cloud για τη νέα γενιά των web εφαρμογών – Το τμήμα HP Cloud Services θα παρουσιάσει την public beta έκδοση της νέας λύσης HP Public Infrastructure as a Service στις 10 Μαΐου. Η λύση προσφέρει στις επιχειρήσεις υπολογιστικούς πόρους ή εικονικές μηχανές on-demand, καθώς και επεκτάσιμες δυνατότητες online storage. Επίσης, επιταχύνει την παροχή προσωρινά αποθηκευμένου περιεχομένου στους τελικούς χρήστες. Έτσι, οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν υπηρεσίες μέσα σε μόλις μερικά λεπτά και να πληρώνουν μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιούν. Επίσης, την ίδια μέρα, το τμήμα HP Cloud Services θα παρουσιάσει την private beta έκδοση δυο ακόμη προϊόντων Infrastructure-as-a-Service: μιας υπηρεσίας για σχεσιακές βάσεις δεδομένων MySQL και μιας υπηρεσίας block storage που υποστηρίζει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ υπολογιστικών πόρων.


Διαχείριση υβριδικών περιβαλλόντων – Το νέο σύστημα HP Cloud Maps επεκτείνει την ενοποιημένη και ανοικτή λύση που προσφέρει η εταιρεία, προσφέροντας προπαραμετροποιημένα templates εφαρμογών, τα οποία δημιουργούν έναν προσαρμοσμένο κατάλογο υπηρεσιών για εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν αμέσως. Σε συνδυασμό με την κορυφαία λύση HP CloudSystem, το σύστημα HP Cloud Maps μπορεί να ελαττώσει το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων cloud υπηρεσιών για επιχειρησιακές εφαρμογές από μήνες σε λεπτά.


Για να βοηθήσει στη δοκιμή των εφαρμογών, η εταιρεία διαθέτει και τη λύση λογισμικού HP Service Virtualization 2.0, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγξουν την ποιότητα και τις επιδόσεις cloud ή mobile εφαρμογών, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία των παραγωγικών τους συστημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς η λύση παρέχει ένα εικονικό περιβάλλον προσομοίωσης, στο οποίο προσφέρεται πρόσβαση σε περιορισμένες υπηρεσίες.


Για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συχνά βιώνουν οι επιχειρήσεις όταν αναπτύσσουν νέες cloud υπηρεσίες σε υπάρχοντα, περίπλοκα, δίκτυα, η HP προσφέρει και τη νέα λύση HP Virtual Application Networks. Η λύση επιταχύνει την υλοποίηση των εφαρμογών, αυτοματοποιεί τη διαχείριση και διασφαλίζει υψηλά επίπεδα απόδοσης για τις υπηρεσίες δικτύου, σε όλο το εύρος της αρχιτεκτονικής HP FlexNetwork.


Παράλληλα, η HP λανσάρει δυο νέες υπηρεσίες δικτύωσης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν τα μέγιστα από τα δίκτυα τους. Η υπηρεσία HP Virtual Network Protection Service αξιοποιεί βέλτιστες πρακτικές για να δημιουργήσει μια βάση ασφάλειας στο επίπεδο της διαχείρισης του virtualization του δικτύου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος από κοινές απειλές. Η υπηρεσία HP Network Cloud Optimization Service βοηθά τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν το δίκτυο τους, ώστε να βελτιώσουν τις διαδικασίες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής που βασίζονται σε cloud μοντέλα έως και κατά 93% σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές downloading.


Για τις επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να διαχειρίζονται οι ίδιες το cloud τους, η HP παρουσιάζει το πακέτο υπηρεσιών HP Enterprise Cloud Services, το οποίο προσφέρει λύσεις για ιδιωτικά clouds, υπηρεσίες unified communications και επιχειρησιακής συνέχειας. Αναθέτοντας τη διαχείριση του cloud τους σε έναν αξιόπιστο πάροχο λύσεων πληροφορικής, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την αξιοποίηση του on-demand μοντέλου, αλλά και ειδικών μοντέλων κοστολόγησης, ώστε να ανακατευθύνουν τα χρήματα που εξοικονομούν σε άλλα στρατηγικά έργα.


Πέρα από το νέο κορυφαίο χαρτοφυλάκιο της, η HP διαθέτει ιδιαίτερα εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα του cloud computing. Σήμερα, η Autonomy, θυγατρική της HP, διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο ιδιωτικό cloud στον κόσμο, καθώς ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα της επεξεργασίας δεδομένων. Συγκεκριμένα το ιδιωτικό cloud της Autonomy, το οποίο βασίζεται στο σύστημα Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL), διαχειρίζεται πλέον δεδομένα από web περιεχόμενο, video, email και πολυμέσα άνω των 50 petabytes, τα οποία βρίσκονται σε 6.500 servers, σε 14 data centers, σε όλο τον κόσμο.


Για την περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου της, η HP θα προσφέρει και την οικογένεια υπηρεσιών HP Engineering Cloud Transformation Services, η οποία βοηθά τις ομάδες ανάπτυξης και engineering να αξιοποιήσουν το cloud computing με σιγουριά, ώστε να ενισχύουν την παραγωγικότητα τους και να προχωρούν γρήγορα στην παρουσίαση νέων προϊόντων στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τις νέες εκπαιδευτικές συνεδρίες Cloud Security Alliance, οι οποίες έχουν ως στόχο να εφοδιάσουν τους πελάτες με τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια των cloud λύσεων.


Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες cloud λύσεις και υπηρεσίες της HP είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.hp.com/go/convergedcloud2012.