Ο διάσημος παραγωγός Neil Davidge των Massive Attack συνεργάζεται με τη Microsoft για το επαναστατικό «Halo 4».


halo4_concept-05Οι Microsoft και 343 Industries ανακοινώνουν ότι εντάχθηκε στην ομάδα το είδωλο της σύγχρονης μουσικής, o Neil Davidge, διάσημο μέλος των Massive Attack, ο οποίος θα συνθέσει τη μουσική για το «Halo 4», την πολυαναμενόμενη συνέχεια ενός από τους μεγαλύτερους τίτλους της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.


Ως συνθέτης και παραγωγός των τριών τελευταίων άλμπουμ του πρωτοποριακού trip hop γκρουπ Massive Attack, o Davidge βραβευμένος δημιουργός, δισκογραφικός παραγωγός, στιχουργός και μουσικός, υπήρξε δημιουργός μερικών εκ των πιο πρωτοποριακών ήχων των τελευταίων δύο δεκαετιών αφήνοντας τη σφραγίδα του στη μουσική βιομηχανία. Εκτός του ότι συνέβαλλε στη δημιουργία ενός νέου είδους σύγχρονης μουσικής, καθιερώθηκε ως συνθέτης μουσικής για ταινίες, δημιουργώντας για βραβευμένα ντοκιμαντέρ και συνθέτοντας για blockbuster του Hollywood όπως «Η Τιτανομαχία».


«Ως ένας παθιασμένος fan του “Halo”, είναι μεγάλη μου τιμή και συγκίνηση να έχω την ευκαιρία να συνθέσω τη μουσική για το “Halo 4»,» δήλωσε ο Neil Davidge. «Η μουσική υπήρξε πάντα στην καρδιά του “Halo”, πάντα εντυπωσιακή και ειδυλλιακή. Με το «Halo 4», θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην καταπληκτική κληρονομιά του παιχνιδιού και να δημιουργήσουμε μουσική που “αιχμαλωτίζει” το θρύλο και το θαυμαστικό κόσμο του «Halo», ενισχύοντας βαθύτερα και με περισσότερο συναίσθημα το ταξίδι που ξεκινάει ο Master Chief.»


Η συνεργασία μεταξύ του Davidge και της 343 Industries σηματοδοτεί την πρώτη φορά από το λανσάρισμα του αυθεντικού “Halo” παιχνιδιού πριν από περιπου δέκα χρόνια, όπου κάποιος νέος συνθέτης παίρνει τα ηνία για να δημιουργήσει μουσική στη σειρά-ορόσημο. Δουλεύοντας σε συνεργασία με την 343 Industries, ο Davidge και η ομάδα παραγωγής του συνεργάστηκε με 16 επίλεκτους τενόρους/ βαρύτονους, 10 καλλιτέχνιδες από τη Βουλγαρία για τα φωνητικά και μια ολοκληρωμένη 50μελή ορχήστρα, αλλά και άλλους καλλιτέχνες, για να δώσουν ζωή στην παραγωγή του «Halo 4», δημιουργώντας μια υπερπαραγωγή εφάμιλλου κινηματογραφικού blockbuster του Hollywood.


«O Neil έχει μια βαθιά αγάπη και εκτίμηση για το σύμπαν του «Halo», και η μουσική του σύνθεση συλλαμβάνει άψογα το ηρωικό πνεύμα και τη συναισθηματική δύναμη της ιστορίας του Master Chief», δήλωσε ο Sotaro Tojima, Audio Director του «Halo 4». “O Neil είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης που έχει ένα μοναδικό όραμα για το μέλλον της μουσικής του «Halo», και είμαι πεπεισμένος ότι η δουλειά του θα προκαλέσει το πάθος και τον ενθουσιασμό μιας ολόκληρης νέας γενιάς fans.»


Για μια πρώτη ματιά από τα παρασκήνια της δημιουργίας της μουσικής του «Halo 4», η 343 Industries κυκλοφόρησε ένα νέο χαρακτηριστικό βίντεο που παρουσιάζει μια χορωδία και μια ορχήστρα που ηχογραφούν στα Abbey Road και Angel Studios του Λονδίνου. Το βίντεο περιλαμβάνει συνεντεύξεις των Davidge, Tojima και άλλων μελών της ομάδας ηχογράφησης, οι οποίοι συζητούν σχετικά με το όραμα τους για τη μουσική του «Halo 4», ενώ χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη μουσική παραγωγή ως μια κολοσσιαία, η οποία συναγωνίζεται σε επίπεδο μια ταινία blockbuster.


Οι λάτρεις της μουσικής που θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τη μουσική του «Halo 4» μπορούν να επισκεφθούν το «the Waypoint blog» για να διαβάσουν το blog post του Tojima για τη συνεργασία του με τον Davidge, να ακούσουν και να κατεβάσουν ένα αποκλειστικό sample track, αλλά και να δουν το νέο βίντεο με όλα τα παρασκήνια και φωτογραφίες από την ηχογράφηση.


Λανσάροντας σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο Xbox 360, το «Halo 4» είναι το επόμενο blockbuster του δημοφιλούς τίτλου που έχει αφήσει ιστορία και χαρακτηρίζει μια γενιά gamers. Με ανάπτυξη από την 343 Industries, το “Halo 4” συνεχίζει την ιστορία της σειράς του ήρωα Master Chief καθώς αυτός επιστρέφει για να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και το αρχαίο κακό πνεύμα που απειλεί τη μοίρα ολόκληρου του σύμπαντος. Το «Halo 4» προχωράει τη σειρά σε μια νέα τολμηρή κατεύθυνση προσφέροντας περισσότερες επικές και εξερευνητικές διαμάχες, παράλληλα με μια πιο συναισθηματική ιστορία και μια πρωτοποριακή multiplayer δυνατότητα, σε αντίθετη με οτιδήποτε στο παρελθόν – θέτοντας βάσεις για ένα καινούργιο έπος επιστημονικής φαντασίας.