Οι κάτοχοι συσκευών Symbian αποκτούν μια σειρά εφαρμογών Office, με νέα apps για την επεξεργασία εγγράφων.


nokia-belle-officeΗ Nokia ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι συσκευών Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro, και Nokia C6-01 μπορούν πλέον με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού να έχουν άμεσα στη διάθεση τους τις εφαρμογές Office Mobile της Microsoft – δηλαδή τα Word mobile, PowerPoint mobile και Excel mobile.


Το Office Mobile έρχεται να ολοκληρώσει τη σουίτα productivity της Microsoft για έξυπνα κινητά Symbian που τρέχουν λειτουργικό Nokia Belle, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις εφαρμογές OneNote mobile, Document Connection, Lync 2010 mobile και PowerPoint Broadcast.


“Τα Office Mobile apps και η σουίτα productivity της Microsoft ανεβάζουν τα Symbian smartphones σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο, το οποίο θα εκτιμήσουν τόσο εκείνοι που χρησιμοποιούν το κινητό για επαγγελματικούς λόγους όσο και οι υπεύθυνοι ΙΤ των εταιρειών τους. Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους σε περιβάλλον γραφείου, η ανάγκη για ασφαλή σύνδεση με το εταιρικό δίκτυο μεγαλώνει. Παράλληλα, στελέχη επιφορτισμένα με τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων περιμένουν ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο μέσω email και instant messaging, αλλά και να δουλεύουν μαζί με τους συνεργάτες τους από απόσταση, αξιοποιώντας τα team tools,” δήλωσε ο κ. Νάσος Αναλογίδης, General Manager στη Nokia για Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο. “Όμως και πέρα από τη σφαίρα των εταιρικών χρηστών, τις πολλές δυνατότητες του Office Mobile θα εκτιμήσει επίσης και οποιοσδήποτε απλός χρήστης δουλεύει με το Microsoft Word, το PowerPoint ή το Excel.”


Οι εταιρικοί χρήστες που διαθέτουν Symbian smartphones με λειτουργικό Nokia Belle, όπως τα Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro, και Nokia C6-01, θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τις τελευταίες εκδόσεις των Nokia Drive και Nokia Maps, εξασφαλίζοντας δωρεάν πλοήγηση πεζών ή οδηγών με λεπτομερείς φωνητικές οδηγίες (turn-by-turn) για περισσότερες από 100 χώρες, ψηφιακούς χάρτες για περισσότερες από 190 χώρες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους 26 χωρών, πληροφορίες για τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς για περισσότερες από 400 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και πρόσβαση στο Nokia Store με περισσότερα από 100.000 apps και 13 εκατομμύρια downloads την ημέρα.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές Mobile Office ή την ολοκληρωμένη σουίτα productivity της Microsoft μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο Nokia for Business.


Οι εφαρμογές Office Mobile θα είναι διαθέσιμες από τις αρχές Μαΐου 2012, μέσω του Nokia Store. Η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών productivity της Microsoft για τις συσκευές Nokia N8, Nokia E6 και Nokia 500 θα είναι διαθέσιμη λίγο αργότερα, ενώ ειδικότερα για το Nokia 808 PureView, παράλληλα με την έναρξη διάθεσης της συσκευής, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.