Μετά από 10.697 ματς και 42.776 γκολ ολοκληρώθηκε το Loux Cola Pro Series μέσα από τους τελικούς του PES League.


the_winner_2Πρωταθλητής Ελλάδος είναι ο 22χρονος Αναστάσιος «akis_333» Παπάς από το Παλαιό Φάληρο που επικράτησε στον τελικό έναντι του 25χρονου Βολιώτη Δημήτρη «oikonomou» Οικονόμου 2:1 στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα. Τρίτος του τουρνουά κατέληξε ο Alberto “napoli” Αρώνης.


Οι καλύτεροι 64 παίχτες της Ελλάδος που προέκυψαν από τα Loux Cola Pro Series σε όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στους τελικούς για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και έζησαν ένα τουρνουά με μεγάλες ανατροπές, πολλές ισοβαθμίες στις φάσεις των ομίλων, εντάσεις και μια ακόμα σπουδαία σειρά τελικών αγώνων. Το PES League και τα Loux Cola Pro Series διοργάνωσαν φέτος πάνω από 100 τοπικά πρωταθλήματα και 8 επίσημα πρωταθλήματα σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις μέχρι να αναδειχτούν οι 64 του τελικού.


Ο Άκης ήταν φέτος ξεκάθαρα καλύτερος και ίσως άξιζε και τον περσινό τίτλο αν και τον έχασε οριακά. Ο Άκης είναι ένας παίκτης που έχει αναγάγει το Pro σε επιστήμη, αναλύει όλα τα συστήματα και ανακαλύπτει συνέχεια νέους τρόπους να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του.


Ο Δημήτρης Οικονόμου στη δεύτερη θέση είναι ένας ιδιαίτερα ψύχραιμος, χαμηλών τόνων εξαιρετικά αμυντικός παίκτης που χρόνια τώρα παίζει ποιοτικότατο Pro και δέχεται ελάχιστα γκολ. Πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους, αποδεικνύει ότι κάποιοι παίκτες καταφέρνουν και βρίσκονται πάντα στην κορυφή σε κάθε PES, μιας και είχε βγει Πανελλήνιος Πρωταθλητής και το 2008.