Η ΕΕΤΤ διεξάγει Διαβούλευση για επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων σε κινητά δίκτυα.

Αναλυτικότερα, η ΕΕΤΤ προτείνει τον ορισμό τριών διακριτών αγορών για τον τερματισμό κλήσεων σε κινητά δίκτυα, δηλαδή μία για κάθε πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση της Αρχής, η αγορά τερματισμού κλήσεων σε κινητά δίκτυα χαρακτηρίζεται από έλλειψη αποτελεσματικού ανταγωνισμού, εφόσον κάθε πάροχος έχει σημαντική ισχύ στο δίκτυό του. Ως αποτέλεσμα, η ΕΕΤΤ προτείνει τη διατήρηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη διεύρυνση των κανονιστικών υποχρεώσεων των παρόχων προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού και υπέρ του τελικού καταναλωτή.
Το κείμενο της Διαβούλευσης για την αγορά τερματισμού κλήσεων σε κινητά δίκτυα, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του τρίτου γύρου ανάλυσης των αγορών στον κλάδο ηλεκτρονικών επικοινωνιών, είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (http://www.eett.gr).
