Η Symantec ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της λύσης Symantec O3 Cloud Identity and Access Control.


symantec new logo 2010Το Symantec O3, που αποτελεί την πλατφόρμα προστασίας των δεδομένων στο cloud, θα παρέχει πλέον τρία επίπεδα προστασίας στο cloud: έλεγχος πρόσβασης, ασφάλεια των δεδομένων και διαχείριση των δεδομένων. Μέσω του Symantec O3 Cloud Identity and Access Control, οι εταιρείες έχουν ένα μοναδικό σημείο ασφαλούς πρόσβασης στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο cloud. Επιπρόσθετα, η Symantec έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρεία salesforce.com για να προσφέρει το Symantec O3 για Salesforce, μία εφαρμογή για διαχείριση πρόσβασης και ισχυρό authentication, ενσωματωμένη στο Force.com, την social εταιρική πλατφόρμα της salesforce.com.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Symantec, το 44% των CEO απάντησαν ότι είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στη μετακίνηση κρίσιμων εφαρμογών στο cloud, με το 76% να επικαλούνται την ασφάλεια ως την βασικότερη τους ανησυχία. Το Symantec O3 δημιουργεί ένα νέο σημείο ελέγχου ασφάλειας για το cloud, επιτρέποντας στους οργανισμούς να θέσουν σε εφαρμογή λύσεις για την ασφάλεια των δεδομένων απρόσκοπτα σε όλες τις υπηρεσίες cloud και στις συσκευές.


“Οι εταιρείες θέλουν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των υπηρεσιών cloud, αλλά αναζητούν επίσης το αίσθημα ασφάλειας ότι οι κρίσιμες υποδομές τους είναι προστατευμένες καθώς εισέρχονται και εξέρχονται από το cloud,” τόνισε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. “Το Symantec O3 είναι η απάντηση. Επιτρέποντας στις εταιρείες να επιτύχουν προστασία σε όλες τις cloud υπηρεσίες, το Symantec O3 θα προσδώσει αυτή την εμπιστοσύνη, επιτρέποντας μία πιο γρήγορη υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud.”


Το Symantec O3 Cloud Identity and Access Control επιτρέπει Single Sign On – SSO σε κάθε web εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν υποστηρίζουν πρωτόκολλα federation. Αξιοποιεί την υπάρχουσα identity υποδομή για authentication, ενώ επιτρέπει την πρόσβαση βάση πλαισίου, την διαχείριση κωδικών πρόσβασης και τις υπηρεσίες federation. Το Symantec O3 Cloud Identity and Access Control υπάρχει προεγκατεστημένο στο Symantec Validation and ID Protection Service (VIP), επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα VPN credentials για να ισχυροποιήσουν την πρόσβαση σε κάθε cloud εφαρμογή.


Σε επόμενο στάδιο, η Symantec σχεδιάζει να προσφέρει λύσεις cloud information security αξιοποιώντας τις κορυφαίες DLP και PGP τεχνολογίες, οι οποίες αυτοματοποιημένα εντοπίζουν, αποτρέπουν και κάνουν encrypt τις κρίσιμες πληροφορίες πριν αυτές αποθηκευτούν ή μοιραστούν στο cloud. Το τρίτο επίπεδο προστασίας του Symantec O3 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει την διαχείριση της πληροφορίας και την κανονιστική συμμόρφωση μέσω συγκέντρωσης όλων των περιστατικών ασφάλειας στο cloud, παρέχοντας τη βάση για ολοκληρωμένο cloud audit, έλεγχο πιθανών ποινικών θεμάτων και κανονιστικής συμμόρφωσης.


Οι Salesforce.com και Symantec συνεργάζονται για να προσφέρουν το Symantec O3 για Salesforce
Οι εταιρείες Salesforce.com και Symantec ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας το Symantec O3 στην πλατφόρμα Force.com του salesforce.com, δημιουργώντας την ειδική λύση Symantec O3 για Salesforce. Το Symantec O3 για Salesforce θα επιτρέπει στους πελάτες να αξιοποιούν το Salesforce identity που ήδη έχουν για να έχουν ασφαλή και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις cloud υπηρεσίες, επιτρέποντας το αμφίδρομο authentication στο Salesforce και σε άλλες cloud εφαρμογές.


Διαθεσιμότητα
Το Symantec O3 Cloud Identity and Access Control είναι ήδη διαθέσιμο. Η υλοποίηση του Symantec O3 μπορεί να γίνει ως hosted, on-premise ή υβριδικό μοντέλο ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: http://go.symantec.com/O3.