To Panda Cloud Antivirus ως Best-Performing Free Antivirus στην αξιολόγηση του AV-Test.


av certifiedΗ Panda Security ανακοίνωσε ότι το Panda Cloud Antivirus Free Edition, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο cloud based antivirus στον κόσμο, κατατάσσεται πρώτο στα tests αξιολόγησης του φημισμένου ανεξάρτητου εργαστηρίου AV-Test.org. Το εργαστήριο αξιολόγησε την προστασία, την επανόρθωση, τη χρησιμότητα και την επίδραση στο σύστημα 23 antivirus λύσεων για οικιακή και 8 για εταιρική χρήση σε περιβάλλον Windows 7 τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς.


Τόσο η δωρεάν antivirus λύση της Panda όσο και το Panda Internet Security 2012 έχουν πιστοποιηθεί από το AV-Test.org με ένα συνολικό σκορ 14,5. Το Panda Cloud Antivirus Free Edition ήταν το καλύτερο δωρεάν antivirus software, υπερτερώντας έναντι πολλαπλών λύσεων επί πληρωμή επιτυγχάνοντας τις υψηλότερες θέσεις στη χρησιμότητα (5,5 με άριστα 6 βαθμούς). Όσον αφορά στην ακρίβεια, το Panda Cloud Antivirus κατέγραψε μόνον ένα λανθασμένο θετικό -θεμιτό αρχείο εσφαλμένα ταυτοποιημένο ως malware- μεταξύ περισσότερων από 500.000 αρχεία, δεδομένου ότι άλλα προϊόντα του tests είχαν έναν μέσο όρο έξι (6) ανιχνεύσεων. Επιπρόσθετα, σκόραρε εξαιρετικά στην προστασία (5 βαθμοί), πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο άλλων λύσεων.


Οι αξιολογήσεις του AV-Test μετρούν πόσο κάθε λύση επηρεάζει την απόδοση του συστήματος ενώ συγχρόνως προσφέρει ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας. Μεταξύ όλων των προϊόντων των tests, το Panda Cloud Antivirus Free Edition είχε την μικρότερη επίδραση, σε ποσοστό 40% κάτω του μέσου όρου των άλλων προϊόντων των αξιολογήσεων. Ολόκληρη η έκθεση (report) είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://www.av-test.org/en/tests/test-reports/


Το Panda Cloud Antivirus Free Edition 1.5.1, η έκδοση του software που πήρε μέρος στα tests του AV-Test και ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2011, περιλαμβάνει βελτιώσεις στις επιδόσεις καθώς και νέες λειτουργίες οι οποίες ζήτησε η κοινότητα των χρηστών από την Panda Security. Από την πρώτη ανακοίνωση του Cloud Antivirus το 2009 ως η πρώτη δωρεάν υπηρεσία προστασίας στο cloud για οικιακούς χρήστες, εκατομμύρια χρήστης υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της προστασίας που έχει επιβραβευτεί και προσφέρει τη μικρότερη επίδραση στη σύστημα. Αυτή η χαμηλή χρήση των πόρων είναι το βασικό πλεονέκτημα της Collective Intelligence, την ιδιόκτητης τεχνολογίας της Panda η οποία αυτόματα συλλέγει και επεξεργάζεται εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud αντί τοπικά στο σύστημα (Η/Υ), όπως κάνουν οι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής λύσεις antivirus. Η τρέχουσα έκδοση της λύσης είναι η 1.5.2. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://blog.cloudantivirus.com/2012/02/27/panda-cloud-antivirus-1-5-2/


Στη διεύθυνση http://www.cloudantivirus.com μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Panda Cloud Antivirus καθώς και να κατεβάσετε το προϊόν.