Σε αναβάθμιση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) για το Ταχυδρομικό Δίκτυο προχώρησε η ΕΕΤΤ.


EETTΠλέον, μέσα από μία πιο φιλική, λειτουργική και με περισσότερες πληροφορίες εφαρμογή, οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητούν το πλησιέστερο ταχυδρομικό κατάστημα στην περιοχή που τους ενδιαφέρει.


Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών για το Ταχυδρομικό Δίκτυο της ΕΕΤΤ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα πλοήγησης σε ειδικά σχεδιασμένο χάρτη ή αναζήτησης, βάσει διεύθυνσης, των καταστημάτων του ΕΛΤΑ και όλων των εταιριών ταχυμεταφορών. Στην αναβαθμισμένη έκδοση, έχουν προστεθεί αναλυτικές πληροφορίες, ενώ περιλαμβάνεται βελτιωμένη γεωγραφική αποτύπωση των ταχυδρομικών καταστημάτων. Ειδικά για τις περιοχές, στις οποίες δεν πραγματοποιείται κατ’ οίκον παράδοση της αλληλογραφίας, η ΕΕΤΤ έχει προσθέσει ειδική απεικόνιση για τα σημεία όπου έχουν εγκατασταθεί γραμματοθυρίδες των ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.


Η επόμενη αναβάθμιση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για το Ταχυδρομικό Δίκτυο, που αναμένεται άμεσα, θα αφορά την απεικόνιση των γραμματοκιβωτίων των ΕΛΤΑ, καθώς επίσης και τη δυνατότητα αναζήτησης των αγροτικών περιοχών που εξαιρούνται της καθημερινής πενθήμερης διανομής.


Η αναβαθμισμένη έκδοση και η λειτουργία του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για το Ταχυδρομικό Δίκτυο στοχεύει στην άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση των καταναλωτών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών για βελτιωμένες ταχυδρομικές υπηρεσίες.


Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) για το Ταχυδρομικό Δίκτυο της ΕΕΤΤ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.eett.gr.