Η πλατφόρμα εργαλείων Greenplum Chorus, εμπλουτισμένη με εφαρμογές τρίτων, είναι πλέον διαθέσιμη.


EMC logo 2011Η EMC Corporation παρουσίασε μια νέα κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία συγκλίνουν όλα προς ένα και μόνο στόχο: να δώσουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία από τα Big Data που διαθέτουν – ο τεράστιος όγκος των οποίων μπορεί να σπάσει την παραδοσιακή δομή των κέντρων επεξεργασίας δεδομένων. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η εμπλοκή και η ενεργός συμμετοχή ομάδων Data Science είναι πολύ σημαντική. Το Greenplum Chorus αποτελεί το πρώτο κιτ εργαλείων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιες ομάδες, με στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία και τις δυνατότητες ομαδικής δουλειάς στο εσωτερικό τους.


H EMC ανακοίνωσε ότι αρχίζει τη διάθεση του Greenplum Chorus, ενός εργαλείου δικτύωσης συνεργατών, στα πρότυπα του Facebook, το οποίο επιτρέπει στις ομάδες Data Science να συνεργάζονται προκειμένου να αναπτύσσουν πιο γρήγορα τα datasets που χρειάζονται, και να καταλήγουν ταχύτερα στο αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων αυτών. Εκτός από κοινωνικό εργαλείο, το Greenplum Chorus είναι επίσης και προϊόν ανοικτού κώδικα. Με αυτή την ανακοίνωση, η EMC εγκαινιάζει, παράλληλα, την πρωτοβουλία OpenChorus Initiative (openchorus.org), αποστολή της οποίας είναι η επιτάχυνση της καινοτομίας και η υιοθέτηση στην πλατφόρμα Greenplum Chorus, εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί μέσα από ομαδική δουλειά και συνεργασία. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θα δίνεται και πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα Greenplum Chorus (δεύτερο εξάμηνο του 2012), υπό καθεστώς open source license. Νεώτερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα υπάρχουν στο openchorus.org.


Το πλέγμα των συνεργατών (οικοσύστημα) Greenplum λειτουργεί ως ένα βασικό κανάλι, μέσω του οποίου οι πελάτες παραλαμβάνουν τις εφαρμογές που χρειάζονται προκειμένου να μπορούν να συνδέουν τα εργαλεία Greenplum με τις πηγές απ’ όπου αντλούν δεδομένα. Η πλατφόρμα Chorus με τα πάμπολλα APIs της (όπως, για παράδειγμα, οι εφαρμογές των συνεργατών Alpine Data Labs και Squid Solutions), μπορεί να εμπλουτίσει τις λύσεις που παράγεται μέσω των συνεργατών Greenplum, με προφανή οφέλη στην αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των ομάδων Data Science.


Με το Greenplum Chorus, η επεξεργασία Big Data γίνεται πιο ανοικτή και πιο ‘κοινωνική’. Επιπλέον, χάρη στην εξαγορά της εταιρείας Pivotal Labs που ανακοινώθηκε από την EMC, υπόσχεται να γίνει και πιο σύγχρονη. Τα Pivotal Labs αποτελούν το κορυφαίο πρότυπο εταιρείας που εφαρμόζει σύγχρονες μεθοδολογίες για την ανάπτυξη κώδικα (agile development), και μοντέρνα framework προγραμματισμού (όπως το Ruby on Rails), χάρη στα οποία θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η υιοθέτηση εφαρμογών Big Data από τις επιχειρήσεις.