Η λύση HP TippingPoint 6100N είναι η πρώτη που αξιολογείται και περνά με βάση τη νέα μεθοδολογία της NSS Labs.


hp logo 2010Η HP ανακοινώνει ότι η λύση HP TippingPoint 6100N, το επόμενης γενιάς σύστημα για την αποτροπή εισβολής ηλεκτρονικών απειλών σε δίκτυα (Intrusion Prevention System), πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή “Network Intrusion Prevention IPS Group Test” του ανεξάρτητου οργανισμού NSS Labs.


Συγκεκριμένα, η λύση HP TippingPoint 6100N, η ναυαρχίδα των λύσεων ασφάλειας της HP, δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες με βάση διάφορες τεχνικές εισβολής και ένα πολυποίκιλο μίγμα απειλών που στρέφονται εναντίον των ευπαθειών των δικτύων. Μάλιστα, η λύση της HP αξιολογήθηκε με 100% στην αποτροπή των επιθέσεων εισβολής, ανεξαρτήτως της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται κάποια νέα ρύθμιση πέραν των αρχικών. Επιπλέον, εμποδίστηκε η εισβολή του 87,8% των απειλών που εκμεταλλεύονται ευπάθειες των δικτύων χωρίς επιπλέον ρύθμιση. Μετά από ρυθμίσεις, το αποτέλεσμα έφτασε το 91,1%. Στο πλαίσιο της δοκιμής, η λύση HP TippingPoint 6100N σημείωσε ρυθμό διεκπεραίωσης δεδομένων (throughput rate) 10,7Gbps.


Τα αποτελέσματα της δοκιμής αποδεικνύουν ότι η λύση HP TippingPoint 6100N πρωτοπορεί στον τομέα της και την αναδεικνύουν στον ηγέτη της αγοράς των συστημάτων αποτροπής εισβολής επόμενης γενιάς. Η λύση HP TippingPoint 6100N είναι το πρώτο σύστημα του είδους του που δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε με βάση τη νέα μεθοδολογία IPS Group Test του οργανισμού NSS Labs.


Πέρα από κορυφαίες λύσεις για την αποτροπή εισβολής ηλεκτρονικών απειλών, το χαρτοφυλάκιο HP TippingPoint περιλαμβάνει λύσεις και υπηρεσίες πληροφόρησης που διατίθενται μέσω της HP DVLabs. Η ομάδα της HP DVLabs καθορίζει, αναπτύσσει και προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες ασφάλειας, όπως η Reputation DV, η Application DV, η Web Application DV, το Digital Vaccine Toolkit και η Digital Vaccine Filter Service. Σε συνδυασμό με τη λύση HP TippingPoint Security Management System (SMS) και το portal ασφάλειας ThreatLinQ, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τις απειλές του παγκόσμιου περιβάλλοντος και να ενημερώνονται άμεσα για αυτές. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, στη βελτίωση της διαχείρισης των συσκευών και στη συνολικότερη ενίσχυση της ασφάλειας των δικτύων.