Η EMC παραμένει ηγέτης στην αγορά Storage Software για μια δεκαετία, ενώ παράλληλα αυξάνει το μερίδιο της.


EMCΣύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Worldwide Quarterly Storage Software Qview της IDC, η EMC κερδίζει υπερδιπλάσιο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τον κοντινότερο ανταγωνιστή της στην αγορά λογισμικού υποδομών Storage, καθώς οι πελάτες της υιοθετούν ταχύτατα την τεχνολογία EMC FAST.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IDC (Worldwide Quarterly Storage Software QView, Mάρτιος 2012), η EMC Corporation (NYSE: EMC) παραμένει για 10η συνεχή χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού storage, από πλευράς συνολικών εσόδων. Στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου 2011, αλλά και στο σύνολο της προηγούμενης χρονιάς, η EMC κατάφερε να ξεπεράσει το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς λογισμικού storage και να αυξήσει το μερίδιο της. Επίσης, η EMC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, από πλευράς εσόδων, παραμένει για 15η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της αγοράς συστημάτων αποθήκευσης σε εξωτερικούς δίσκους, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης σχετικής έρευνας της IDC (Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker, Mάρτιος 2012).


Η διατήρηση της EMC στην ηγετική θέση για μια δεκαετία, καθώς επίσης και η δυνατότητα να διπλασιάσει το μερίδιο της το 2011, σε σχέση με τον κοντινότερο ανταγωνιστή της στην αγορά του λογισμικού υποδομών storage, σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ότι οι πελάτες της υιοθέτησαν με ταχύτατους ρυθμούς το EMC® FAST (Fully Automated Storage Tiering). Το EMC FAST είναι ένα από τα προϊόντα με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην αγορά του λογισμικού συστημάτων storage. Είναι η τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να πετύχουν υψηλότερες επιδόσεις, να μειώσουν τα κόστη και να αξιοποιήσουν καλύτερα τις υποδομές storage σε εικονικά data centers, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Flash drives και η tiered αρχιτεκτονική. Επίσης, το 2011, οι πωλήσεις Flash drive της EMC ξεπέρασαν σε χωρητικότητα τα 24 PBs, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή storage vendor στην αγορά σήμερα.


Τα κυριότερα στοιχεία της έκθεσης IDC Worldwide Quarterly Storage Software QView:
– Η EMC παρέμεινε και το 2011 στην κορυφή του συνόλου της αγοράς λογισμικού αποθήκευσης δεδομένων.
– Η EMC πέτυχε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,9%, ξεπερνώντας το σύνολο της αγοράς, η οποία το 2011 κατέγραψε ανάπτυξη 11,3%.
– Η EMC οδηγεί την αγορά λογισμικού υποδομών storage με μερίδιο 41,6% για το 2011—υπερδιπλάσιο του μεριδίου που έχει ο κοντινότερος ανταγωνιστής της, καθώς προσέθεσε 10,5 μονάδες σε σύγκριση με το 2010, ενώ παράλληλα αύξησε τα έσοδα του λογισμικού υποδομών storage στο 52,5%.