Διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα για Game Prototypes και Ιδέες Παιχνιδιών προκηρύσσουν το ΑΙΤ και το British Council.


ait_textO διαγωνισμός θα γίνει στο πλαίσιο του Gaming Forum που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου 2012, στο HUB Events. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι η hellas online, χορηγός η Intralot ενώ γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Πατρών και του Athens Plaython.


Στόχος του Gaming Forum 2012 είναι να αναδείξει το gaming σε σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης έρευνας για τη χώρα, φέρνοντας σε επαφή όσους εμπλέκονται στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με το κοινό αλλά και μεταξύ τους, διευκολύνοντας παράλληλα και την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το Gaming Forum καλλιεργεί τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από τον κόσμο των κάθε είδους ηλεκτρονικών παιχνιδιών: εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, επιχειρηματικών, κοινωνικών, κλπ.


Το Gaming Forum 2012 αποτελείται από την Ημερίδα και τον Διαγωνισμό. Ο Διαγωνισμός έχει στόχο να φέρει κοντά τους λάτρεις των παιχνιδιών και τους σχεδιαστές παιχνιδιών, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία καινοτόμων και πρωτότυπων παιχνιδιών. Θα διαρκέσει από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου και αφορά παιχνίδια ψυχαγωγίας, Social Games (π.χ. τα παιχνίδια του Facebook), ή και επαγγελματικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αποτελείται από δύο σκέλη: α/ Ιδέες Παιχνιδιών, όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταθέσει την ιδέα του για ένα παιχνίδι και β/ Game Prototype, όπου διαγωνίζονται παιχνίδια στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης (prototype). Η συμμετοχή δεν έχει κόστος. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τα 3 Βραβεία, ενώ το κοινό θα αναδείξει το Βραβείο Δημοφιλούς Παιχνιδιού.


Οι νικητές θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια του Gaming Forum στο HUB Events.


Βραβεία Διαγωνισμού:
Game Prototype:
Βραβείο hol Καλύτερου Παιχνιδιού: € 3,000
Βραβείο runner-up (Επιλαχών): € 2,000
Βραβείο Δημοφιλούς Παιχνιδιού: € 1,000
Ιδέες Gaming:
Βραβείο hol Καλύτερης Ιδέας: € 800


Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών (π.χ. serious games, games for good, κ.α.) και εφαρμογές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα social media, το gaming μάρκετινγκ, η στρατηγική, το branding, κ.α. Θα συζητηθούν επίσης καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στην συμμετοχή του κοινού, τομείς του σχεδιασμού παιχνιδιού (πλατφόρμες, μηχανική & συμμετοχικότητα), και το περιβόητο gamification (παιχνιδοποίηση). Οι ομιλητές θα προέρχονται από την ελληνική και διεθνή βιομηχανία του gaming και από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.


Το Gaming Forum 2012 απευθύνεται σε δημιουργούς παιχνιδιών, στελέχη εταιρειών σχετικών με το gaming , επαγγελματίες των new media, επιχειρηματίες και επενδυτές, και σε όλους όσους ενδιαφέρονται γενικά για το gaming.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.ait.gr/gaming