Η RIM ανακοίνωσε στο BlackBerry DevBlog ότι μεταξύ 1ης και 3 Μαΐου θα διοργανώσει το BlackBerry 10 Jam ως συνέδριο.


Rim logoΤο BlackBerry 10 Jam θα είναι αφιερωμένο στους developers και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για αυτούς για να έρθουν σε επαφή με ειδικούς της πλατφόρμας BlackBerry και να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της. Το συνέδριο θα παράσχει στους developers τη γνώση που χρειάζονται για τη δημιουργία εφαρμογών εν όψει της παρουσίασης του νέου BlackBerry 10 OS αργότερα μέσα στη χρονιά.


Οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε εργαστήρια υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών, σε ενημερωτικά session και άλλα. Τα session και τα εργαστήρια θα είναι αφιερωμένα στα παρακάτω:


– BlackBerry® Native SDK – ένα περιβάλλον C/C++ που υποστηρίζει βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα
– HTML5+BlackBerry® WebWorks™ – εργαλεία HTML5 με επιπλέον δυνατότητες για βελτίωση εφαρμογών μέσω BlackBerry WebWorks
– Adobe® Flash® – το AIR® SDK για BlackBerry επιτρέπει στους developers να δημιουργούν εφαρμογές με εργαλεία Flash+AIR
– Android – το Android runtime θα «τρέχει» εφαρμογές που έχουν μετατραπεί από APK files σε BAR files και έχουν συμπεριληφθεί στο BlackBerry App World™


Το BlackBerry 10 Jam θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton Bonnet Creek στο Orlando της Florida. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.blackberryjamconference.com. Στο συνέδριο BlackBerry 10 Jam μπορούν να συμμετάσχουν μόνο developers, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Μέσων θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να συναντηθούν με developers στο πλαίσιο του προγράμματος Τύπου του BlackBerry World.