Οι περισσότεροι πιλότοι της Formula 1 είναι φίλοι των video games, καθώς το πρόγραμμα που έχουν τους περιορίζει αρκετά από άλλες δραστηριότητες.


heikki_-kovalainen_angry_birds_f1_1Εννοείται ότι, το να ασχολούνται με άλλων ειδών αθλήματα -εκτός από διασκέδαση- είναι και ανάγκη διατήρησης σε φόρμα. Πολλοί από αυτούς είναι «κολλημένοι» με συγκεκριμένα παιχνίδια. Αλλά, κανείς από αυτούς μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα το game που γουστάρει να είναι και αυτό που τον σπονσοράρει. Ήρθε όμως ο Χέικι Κοβαλάινεν να κάνει την αρχή.


Ο Φινλανδός πιλότος υπέγραψε λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της αυλαίας στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 συμφωνία με την Rovio Entertainment, προκειμένου να διαφημίζει το γνωστό παιχνίδι της εταιρίας Angry Birds. Ο 30χρονος πιλότος θα φοράει κράνος το οποίο θα παραπέμπει στο γνωστό κόκκινο πουλί, το οποίο είναι το σήμα του συγκεκριμένου game. Ο σκοπός προφανής. Το παιχνίδι να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα, προβαλλόμενο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


«Αυτή είναι μια καταληκτική συμφωνία σε πολλά επίπεδα», είπε αρχικά ο Κοβαλάινεν, για να συνεχίσει: «Είναι η πρώτη φορά που χορηγός μου είναι εταιρία video games και ανταποκρίνεται πλήρως στο “θέλω” μου για να διαφημίζω μοναδικά προϊόντα. Σαν Φινλανδός, είμαι επίσης πολύ χαρούμενος να υποστηρίζω μια φινλανδική εταιρία σε παγκόσμια βάση. Αλλά, κυρίως είμαι μεγάλος φαν των Angy Birds».


Ο πιλότος της Caterham δεν είχε και τον καλύτερο δυνατό αγώνα στην Αυστραλία το Σαββατοκύριακο (17-18 Μαρτίου). Συμπλήρωσε 38 από τους 58 γύρου για να εγκαταλείψει, εξαιτίας αστοχίας στην ανάρτηση. Ωστόσο, μπορεί να λέει ότι πήγε μακρύτερα από τον team mate του, Βιτάλι Πετρόφ, που εγκατέλειψε τέσσερις γύρους νωρίτερα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι είχε το πιο εντυπωσιακό κράνος του γκριντ…