Δεκατέσσερα προϊόντα της LG Electronics για το 2012, αναγνωρίστηκαν από τα Red Dot Design Awards για την υπεροχή τους στο σχεδιαστικό τομέα.


Red dot design award winner 2012Ένα πάνελ 30 ανεξάρτητων κριτών, αξιολόγησε περισσότερα από 4.500 προϊόντα που δημιούργησαν 1.800 κατασκευαστές και σχεδιαστές σε σχεδόν 60 χώρες. Συνολικά, η LG απέσπασε 12 Red Dot Design Awards καθώς επίσης και δύο τιμητικές αναφορές.


Η επιτυχία της LG στο θεσμό Red Dot Awards 2012, ακολουθεί τα 14 βραβεία που έλαβε η εταιρεία νωρίτερα φέτος στο iF (International Forum) design Award, ανάμεσα σε 2.923 διαγωνιζόμενες συμμετοχές. Το interface LG Optimus 2.0, για λειτουργικό Android στα smartphones, ξεχώρισε για τη μοναδική σχεδίασή του. Η LG, διακρίθηκε επίσης για την περιβαλλοντική της ευθύνη στη σχεδίαση του περιτυλίγματος του εκτυπωτή MACHJET και τη χρήση πολτοποιημένου ανακυκλωμένου υλικού αποθήκευσης.


Ορισμένα από τα σημαντικότερα προϊόντα που διακρίθηκαν στα 2012 Red Dot Design Awards συμπεριλαμβάνουν:


LM9600: CINEMA 3D Smart TV
LG_MAGIC REMOTEΗ LM9600 αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της νέας σειράς τηλεοράσεων CINEMA 3D για το 2012. Πέραν της νέας 3D τεχνολογίας και της βελτιωμένης λειτουργίας Smart TV, η LM9600 ενσωματώνει τη νέα σχεδίαση CINEMA SCREEN της LG. Το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο οθόνης, που θυμίζει μεγάλη οθόνη κινηματογραφικής αίθουσας, ολοκληρώνει την υψηλού επιπέδου σχεδίαση των νέων τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV, οι οποίες ταιριάζουν αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό περιβάλλον.


Magic Remote
Το νέο χειριστήριο Magic Remote της LG, συνδυάζει την ευκολία χρήσης με τις πρωτοποριακές λειτουργίες ελέγχου και την εργονομική σχεδίαση. Οι καμπύλες στη σχεδίαση της συσκευής, προσφέρουν πιο εύκολη και βολική χρήση, ενώ οι νέες λειτουργίες χειρισμού -Voice, Wheel, Pointing και Gesture– έχουν αντικαταστήσει τα συνηθισμένα πλήκτρα με εντολές που διευκολύνουν το χρήστη.


LG Styler
Το LG Styler είναι μία πρωτότυπη λύση φροντίδας των ρούχων, που διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και κομψό φινίρισμα, ώστε να εναρμονίζεται με το ντεκόρ κάθε υπνοδωματίου, δωματίου-ντουλάπα ή χώρο πλυντηρίου. Στην ίδια σχεδιαστική κατεύθυνση βρίσκονται και τα κορυφαίας σχεδίασης πλήκτρα αφής, τα οποία εμφανίζονται στην πρόσοψη με έναν διακριτικό φωτισμό. Επιπλέον, το Styler χρησιμοποιεί ατμό για τη μείωση των καθημερινών τσαλακωμάτων και των δυσάρεστων οσμών, ενώ διατηρεί επίσης τα υφάσματα φρέσκα και καθαρά, χρησιμοποιώντας αρώματα τα οποία ψεκάζονται στα αποθηκευμένα ρούχα. Το Styler είναι η απόλυτη λύση για τη διατήρηση της γκαρνταρόμπας με ένα επαγγελματικό άγγιγμα.


Ψυγειοκαταψύκτης GB5240AVAZ
Ο μοντέρνος ψυγειοκαταψύκτης GB5240AVAZ της LG, διαθέτει τη μέγιστη χωρητικότητα και λεπτό δοχείο νερού (Slim Water Dispenser), ώστε η συσκευή όχι μόνο να δείχνει εντυπωσιακή, αλλά και να είναι ακόμη πιο εύχρηστη. Εφαρμόζοντας τη σχεδίαση Zero Clearance, οι πόρτες του ψυγειοκαταψύκτη μπορούν να ανοίγουν μέχρι και 90 μοίρες χωρίς να χτυπούν στον τοίχο. Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης, είναι επίσης εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης και ανήκει στην κατηγορία Α++, κυρίως χάρη στην τεχνολογία Linear Compressor.