Motorola και UNStudio παρουσίασαν μια ειδικά σχεδιασμένη δημιουργία εμπνευσμένη από το AURA στο ξενοδοχείο St Martins Lane στο Λονδίνο.

Αρχιτεκτόνημα εμπνευσμένο από το κινητό Motorola Aura

Αρχιτεκτόνημα εμπνευσμένο από το κινητό Motorola Aura

Βασισμένη στο όραμα της Motorola και σε σχεδιασμό του Ben van Berkel, συνιδρυτή του UNStudio, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο η κατασκευή Time Out of Scale, η οποία δημιουργεί ένα συναρπαστικό εικονικό περιβάλλον, εμπνευσμένο από το AURA™ το νέο, υψηλής ποιότητας, κινητό τηλέφωνο της Motorola που επαναφέρει τον κλασικό σχεδιασμό.

Εμπνευσμένο από τα πολυτελή ρολόγια και το διαχρονικό σχεδιασμό, το AURA της Motorola είναι ένα μοναδικό τηλέφωνο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και επαναφέρει την υψηλή τεχνολογία στο σχεδιασμό και την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων. Τα περίτεχνα χειροποίητα στοιχεία του τηλεφώνου και η πρώτη κυκλική οθόνη στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, αποτέλεσαν την έμπνευση για το στούντιο αρχιτεκτονικής UNStudio, που έχει έδρα το Άμστερνταμ. Όταν η Motorola ανέθεσε στο UNStudio να δημιουργήσει μια ειδική εγκατάσταση που θα μπορεί να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή εμπειρία αισθήσεων, οι αρχιτέκτονες του στούντιο εισήγαγαν νέες τεχνικές και υλικά για να δώσουν ζωή στη φαντασία και την έμπνευση τους από το AURA.

«Τέτοια μοναδικά έργα δίνουν στους αρχιτέκτονες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια και να εξερευνήσουν πρωτοποριακές ιδέες που αποτελούν μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Ben van Berkel, βασικός αρχιτέκτων του UNStudio. «Εμπνευσμένη από το AURA, η δημιουργία αυτή μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε και να αποδομήσουμε την αίσθηση του χρόνου και των χειροποίητων κατασκευών πέρα από τα καθιερωμένα πλαίσια, δημιουργώντας μια “εμπειρία” που κάνει τα πάντα να φαντάζουν δυνατά».

Στο εσωτερικό της εγκατάστασης, το χρόνο αναπαριστούν ρυθμικές εναλλαγές ήχου και εικόνας. Ο ενιαίος λευκός χώρος με ένα μεγάλο κυρτό μάτι στη μια πλευρά, συνδυάζεται με προβολές εικόνων και μουσική και δημιουργεί ένα σκηνικό μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να «ταξιδέψει».

«Για να γιορτάσουμε την παρουσίαση του AURA, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που να αντικατοπτρίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά συγχρόνως όμως θέλαμε και κάτι που να ξεπερνά τα όρια του σχεδιασμού», είπε ο Jim Wicks, αντιπρόεδρος και διευθυντής του τμήματος Consumer Experience Design της Motorola. «Το UNStudio δημιούργησε μια πραγματικά εξαιρετική κατασκευή και ευελπιστούμε να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι των τεχνών και του design, που θα βρεθούν στο ξενοδοχείο St Martins Lane, έτσι ώστε ζήσουν από κοντά την εμπειρία του έργου».


Η δημιουργία, της οποίας η παρουσίαση έγινε στις 25 Νοεμβρίου στο ιδιαίτερο Ξενοδοχείο St Martins Lane στο Λονδίνο, παρέμεινε ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008 και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.