Η νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 στην καρδιά ενός ευέλικτου και αποδοτικού data center.


Intel Xeon Family ProductsΗ Intel Corporation, αντιλαμβανόμενη τον εκρηκτικό όγκο διακίνησης δεδομένων στο cloud, ανακοίνωσε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600, που ανατρέπουν σήμερα όλα τα ρεκόρ. Οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις, καλύτερη επιδόσεις data center ανά watt, μοναδικές καινοτομίες στο I/O και αξιόπιστες λειτουργίες ασφάλειας του hardware, που επιτρέπουν την κλιμακωση της πληροφοριακής υποδομής. Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές, δε βρίσκονται μόνο στην καρδιά των servers και των workstations, αλλά αποτελούν επίσης την κινητήρια δύναμη της νέας γενιάς συστημάτων αποθήκευσης και επικοινωνίας από κορυφαίους παρόχους σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2015 θα υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές και πάνω από έξι δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένοι χρήστες. Το σύνολο της παγκόσμιας κίνησης data center IP υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 33% ετησίως μέχρι το 2015, ξεπερνώντας τα 4,8 zetabytes ανά έτος, μεγέθη 3 φορές μεγαλύτερα σε σχέση με το 2011. Σε αυτά τα επίπεδα, κάθε διασυνδεδεμένος χρήστης θα παράγει πάνω από 4GB κίνησης δεδομένων κάθε ημέρα, το οποίο αντιστοιχεί σε μία 4ωρη HD ταινία. Αυτό θα προκαλέσει την αύξηση των δεδομένων τα οποία πρέπει να αποθηκεύονται κατά περίπου 50% ανά έτος. Προκειμένου να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, ο παγκόσμιος αριθμός cloud servers αναμένεται να έχει υπερτριπλασιαστεί έως το 2015.


Οι κυριότερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του IT, είναι η απόδοση, η ενεργειακή αποδοτικότητα, το I/O bandwidth και η ασφάλεια. Διαθέτοντας τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης, built-in δυνατοτήτων και κόστους, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600, σχεδιάστηκε για να υπερκεράσει αυτές τις απαιτήσεις, και να αποτελέσει τον πυρήνα της νέας γενιάς data servers, δίνοντας πνοή σε συστήματα servers, αποθήκευσης και επικοινωνίας.


Υποστηρίζοντας έως και 8 πυρήνες ανά επεξεργαστή και μέχρι 768GB μνήμη συστήματος, η νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 αυξάνει την απόδοση έως και 80% σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon processor 5600 series. Οι νέοι επεξεργαστές, υποστηρίζουν επίσης την πλατφόρμα Intel Advanced Vector Extension (Intel AVX), που αυξάνει την απόδοση σε compute-intensive εφαρμογές όπως χρηματοοικονομική ανάλυση, δημιουργία περιεχομένου media με έως και δύο φορές υψηλότερη υπολογιστική ισχύ.


Επιπλέον, οι built-in τεχνολογίες, όπως οι Intel Turbo Boost Technology 2.0, Intel Hyper-Threading Technology και Intel Virtualization Technology, παρέχουν στην στα τμήματα πληροφορικής μεγαλύτερη ευελιξία, για τη δυναμική αύξηση της απόδοσης των υποδομών τους. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην εξέλιξη των επεξεργαστών, επέτρεψαν στην οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 να κατακτήσουν δεκαπέντε νέα παγκόσμια ρεκόρ στις δοκιμές με socket x86.


Τα σύγχρονα data centers πρέπει να βελτιώσουν την ισχύ της απόδοσης που παρέχουν, αλλά πρέπει επίσης να το επιτύχουν, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και τα λειτουργικά κόστη. Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600, συνεχίζει την επιδίωξη της Intel για τη μείωση του συνολικού κόστους απόκτησης, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας έως και 50%, όπως έχει καταμετρηθεί από τις δοκιμές με SPECpower_ssj 1008, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Inter Xeon processor 5600 series. Επίσης, οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές παρέχουν υποστήριξη με πλήθος εργαλείων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της χρήσης ισχύος, όπως το Intel Node Manager και το Intel Data Center Manager, που παρέχουν στις πλατφόρμες διαχείρισης συστήματος ακριβή δεδομένα ισχύος και θερμότητας σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η κορυφαία απόδοση της Intel επιτρέπει στους IT managers να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες τους, ενώ βελτιστοποιούν την αδειοδότηση του software και τα κόστη κεφαλαίου.


Με την απροσδόκητη αύξηση της κίνησης των δεδομένων, είναι απαραίτητο τα συστήματα να βελτιώνουν τις υπολογιστικές τους δυνατότητες, αλλά και να επιτρέπουν στα δεδομένα να μεταφέρονται ταχύτερα, ώστε να υποστηρίζονται οι εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων και να αυξάνεται το bandwidth εντός του data center.


Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές τις ανάγκες, με το Intel Integrated I/O και το Intel Data Direct I/o (Intel DDIO). Το Intel DDIO επιτρέπει στους Intel Ethernet controllers κα adapters να κατευθύνουν την I/O κίνηση απευθείας στην cache του επεξεργαστή, μειώνοντας την επιβάρυνση στη μνήμη του συστήματος (system memory), την κατανάλωση ισχύος και το I/O latency. Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600, αποτελεί επίσης τους πρώτους επεξεργαστές για servers που ενσωματώνουν τον νέο I/O controller, υποστηρίζοντας θύρα PCI Express 3.0 απευθείας στον μικροεπεξεργαστή. Αυτή η ενοποίηση μειώνει το latency έως και 30%, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές και το PCI Express 3.0, έχει τη δυνατότητα να τριπλασιάσει την κίνηση των δεδομένων από και προς τον επεξεργαστή.


Η υψηλής απόδοσης επεξεργαστική ισχύς μαζί με το Intel Integrated I/O και τις προηγμένες αποθηκευτικές λειτουργίες, όπως το PCIe non-transparent bridging και το asynchronous DRAM refresh, καθιστούν την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 την ιδανική επιλογή για λύσεις αποθήκευσης και επικοινωνίας.


Οι αυξανόμενες ανάγκες για bandwidth που προκαλούνται από το virtualization των servers και από την ενοποίηση των δικτύων data και storage, οδήγησαν στην αύξηση των παρατάξεων 10 Gigabit Ethernet, με τις παραγγελίες για adapter port να ξεπερνούν τις 1 εκατομμύριο μονάδες σε κάθε τρίμηνο του 2011. Η ανακοίνωση του Intel Ethernet Controller X540, αποδεικνύει την δέσμευση της Intel να εντάξει το 10 Gigabit Ethernet στην ευρύτερη αγορά, μειώνοντας τα κόστη υλοποίησης. Αυτή η πρωτοπόρος λύση single-chip 10GBASE-T, έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία δικτύου LAN on Motherboard (LOM) χαμηλού κόστους και χαμηλής ισχύος και περιλαμβάνει ευέλικτο I/O Virtualization και Unified Network Support χωρίς επιπλέον κόστος.


Υψηλή ασφάλεια
Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon Processor E5-2600 επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Intel να παρέχει πιο ασφαλείς βάσεις hardware στα σύγχρονα data centers. Το πρότυπο Intel Advanced Encryption Standard New Instruction (Intel AES-NI) επιτρέπει στα συστήματα να κρυπτογραφούν και να αποκρυπτογραφούν δεδομένα που τρέχουν σε πληθώρα εφαρμογών και συναλλαγών. Η Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) δημιουργεί μία βάση εμπιστοσύνης για τη μείωση της έκθεσης της υποδομής σε κακόβουλες επιθέσεις. Οι λειτουργίες αυτές σε συνεργασία με τις κορυφαίες εφαρμογές λογισμικού, θα βοηθήσουν τα στελέχη του IT να προστατέψουν τα data centers από επιθέσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πελατών τους.


Ευρεία υποστήριξη της βιομηχανίας
Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές συστημάτων από ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζουν τους νέους επεξεργαστές και αναμένεται να ανακοινώσουν εκατοντάδες πλατφόρμες βασισμένες στην οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon processor Ε9. Ανάμεσα σε αυτούς κατασκευαστές περιλαμβάνονται οι Acer, Appro, Asus, Bull, Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Hitachi, Huawei, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Oracle, Quanta, SGI, Sugon, Supermicro και Unisys.