Επιχειρηματική αποστολή πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας στη CeBIT 2012.


sepe_logoΗ επίσκεψη στο Ανόβερο έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη από τις 14 εξωστρεφείς δράσεις που έχει σχεδιάσει για το 2012 η ΔΕΘ ΑΕ, σε μια προσπάθεια να παράσχει αποτελεσματικά εργαλεία για την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου των νέων τεχνολογιών. Την αποστολή συνόδευσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Παντελής Τζωρτζάκης. Παρουσία είχαν επίσης η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” και το Invest in Greece.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων από άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έκθεση. Παράλληλα, η “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” πραγματοποίησε παρουσιάσεις για τα τεχνολογικά έργα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Από την πλευρά του ο ΣΕΠΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΒITKOM, του Συνδέσμου του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη Γερμανία. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, κ. Αναστάσιος Τζήκας, “κάναμε ένα πρώτο βήμα και ξεπεράσαμε την επιφυλακτικότητα. Πήγαμε στο επόμενο στάδιο που είναι η αξιολόγηση και η διερεύνηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”.


Παράλληλα, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΠΕ και του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW). Στόχος της συμφωνίας μεταξύ ΣΕΠΕ και DHW είναι η ανάπτυξη και η προώθηση συνεργασιών των επιχειρήσεων – μελών τους. Για το σκοπό αυτό, οι δύο φορείς θα προωθούν δραστηριότητες και συναντήσεις που αφορούν τα μέλη τους, θα λαμβάνουν μέτρα στήριξης για συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους τους και θα στηρίζουν τα μέλη τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα και στη Γερμανία.