Ericsson και Intel συνεργάζονται για την προσφορά αντικλεπτικής προστασίας σε notebooks με ενσωματωμένο Mobile Broadband.

dell_inspiron_mini_9Η Ericsson ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Intel για να διασφαλιστεί ότι η Mobile Broadband Modules της Ericsson σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel® Anti-Theft PC Protection για notebooks προσφέρουν μια ασφαλή και αξιόπιστη αντικλεπτική λύση στους χρήστες κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η συνεργασία αφορά στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας notebook μέσω της δημιουργίας ανεξάρτητου λογισμικού κρυπτογράφησης για την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων εν κινήσει, καθώς και της πρόληψης της ανεπιθύμητης εισβολής σε δεδομένα.
Η ανάγκη του να γίνει η κλοπή laptop μη επικερδής καθώς και η ανάγκη της προστασίας ευαίσθητων και σημαντικών πληροφοριών αυξάνονται, καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα των notebook με δυνατότητες mobile broadband. Η κλοπή ή η απώλεια notebook μπορεί να έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εταιρικούς χρήστες, ειδικά όταν χάνονται ευαίσθητα δεδομένα ή περιέρχονται στην κατοχή μη εξουσιοδοτημένων προσώπων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ericsson και της Intel, μια υπηρεσία διαχείρισης κλοπών που θα βασίζεται στο δίκτυο μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα μέσω SMS στο mobile broadband module που είναι ενσωματωμένο στο notebook, το οποίο και μεταβιβάζει με ασφάλεια το μήνυμα στη λειτουργία Anti-Theft της Intel στην πλατφόρμα του επεξεργαστή. Η πλατφόρμα αυτή λαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες, όπως ολοκληρωτικό κλείδωμα του υπολογιστή, καθιστώντας τον έτσι άχρηστο. Όταν το notebook εντοπιστεί και ανακτηθεί, πραγματοποιείται αποστολή μηνύματος ξεκλειδώματος, με το οποίο γίνεται και πάλι δυνατή η πρόσβαση στα δεδομένα.
Όπως δήλωσε ο Mats Norin, Vice President και επικεφαλής του τμήματος Mobile Broadband Modules της Ericsson: “Με την Intel έχουμε το κοινό όραμα να προσφέρουμε στους καταναλωτές και τους εταιρικούς χρήστες μια ασφαλή εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας στα notebook τους. Αποτελεί για εμάς δέσμευση η συνεργασία με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, για να διαμορφώσουμε μια πλήρη λύση, από άκρη σε άκρη, η οποία θα δίνει ώθηση στην αυξημένη υιοθέτηση του mobile broadband.”
“Μπήκαμε σε μια νέα εποχή για την ασφάλεια του επαγγελματία εν κινήσει, στην οποία η απώλεια ή η κλοπή ενός notebook μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις”, δήλωσε ο George Thangadurai, διευθυντής Strategy and Platform Planning Group της Intel και γενικός διευθυντής του προγράμματος Anti-Theft της εταιρείας. “Η τεχνολογία Anti-Theft PC Protection της Intel ανεβάζει τον πήχη για την ασφάλεια των notebooks, καθιστώντας την κλοπή με σκοπό το κέρδος μια μάταια κίνηση, βοηθώντας στη διασφάλιση των δεδομένων μέσω λογισμικού τρίτων. Η συνεργασία μας με την Ericsson επεκτείνει τα οφέλη της τεχνολογίας Anti-Theft PC Protection της Intel και σε όσους χρησιμοποιούν δίκτυα κινητής ευρυζωνικότητας.”
Η λύση βασίζεται στα Mobile Broadband Modules της Ericsson, τα οποία είναι απόλυτα συμβατά με notebooks και βελτιστοποιημένα για αυτά, καθώς και στην τεχνολογία Anti-Theft PC Protection της Intel, με την οποία είναι δυνατό το κλείδωμα ενός notebook που έχει κλαπεί ή χαθεί. Η τεχνολογία Anti-Theft της Intel παρέχει έναν ευφυή μηχανισμό ενσωματωμένο στην πλατφόρμα επεξεργαστή, ο οποίος ανιχνεύει πιθανές καταστάσεις κλοπής και ανταποκρίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες πολιτικές IT. Η τεχνολογία Anti-Theft PC Protection μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ανταποκρίνεται σε επανειλημμένες αποτυχίες σύνδεσης και στην εκπνοή ενός χρονομέτρου, που απαιτεί την τακτική προγραμματισμένη σύνδεση σε έναν κεντρικό server.
Όταν ανιχνεύεται απώλεια ή κλοπή, η τεχνολογία Anti-Theft PC Protection της Intel μπορεί να κλειδώσει το laptop, καθιστώντας το άχρηστο, εμποδίζοντας τη διαδικασία έναρξης λειτουργίας του, και συνεργαζόμενο με υλικό ή λογισμικό κρυπτογράφησης τρίτων, να προστατέψει τα δεδομένα διαγράφοντας κλειδιά κρυπτογράφησης ή παρόμοιο ουσιώδη κώδικα απαραίτητο για την αποκρυπτογράφηση.
Η υπηρεσία διαχείρισης κλοπών μπορεί επίσης να αξιοποιήσει την ενσωματωμένη τεχνολογία Global Positioning System (GPS) στο mobile broadband module της Ericsson, η οποία στέλνει δεδομένα θέσης σε έναν κεντρικό server. Η λειτουργία θέσης μπορεί να αξιοποιηθεί για να προσδιορίσει μια κατάσταση κλοπής όταν το notebook μετακινηθεί εκτός μιας προκαθορισμένης περιοχής – λειτουργία που ονομάζεται geo-fence για τον εντοπισμό κλεμμένων notebooks.
Τα Mobile Broadband Modules της Ericsson είναι ήδη βελτιστοποιημένα για χρήση με την τεχνολογία επεξεργαστών Intel® Centrino® 2, ώστε να εξασφαλίζουν άριστη διάρκεια ζωής για την μπαταρία, ενώ θα πιστοποιηθούν ώστε να εγγυώνται την πλήρη συνεργασία με την τεχνολογία Anti-Theft PC Protection της Intel. Η λύση θα αρχίσει να διατίθεται σε εμπορικά προϊόντα προστασίας δεδομένων από το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Τα Mobile Broadband Modules της Ericsson υποστηρίζουν το HSPA – την ευρύτερα εμπορικά υλοποιημένη παγκοσμίως τεχνολογία mobile broadband, ενώ παρέχουν στον τελικό χρήστη μια απλή, οικονομική και εύχρηστη λύση ευρυζωνικής πρόσβασης όταν είναι εν κινήσει.