Η Maxis ανακοινώνει την επανασχεδίαση του City-Building που λάνσαρε ένα νέο είδος παιχνιδιού προσομοίωσης.


SimCity_LogoΗ Electronic Arts Inc. ανακοίνωσε ότι το SimCity™ θα ανοίξει νέους ορίζοντες το 2013. Το SimCity το οποίο αναπτύσσεται αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια εντελώς καινούρια είσοδος στο franchise, σχεδιάζεται αυτήν την στιγμή στο Maxis Emeryville


Το SimCity,το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013, αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι μια αληθινή αναγέννηση του προϊόντος που εισάγει την αναλυτική προσομοίωση που αποτέλεσε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς για περισσότερο από δύο δεκαετίες, και το παντρεύει με την επόμενης γενιάς προσβασιμότητα και ευχρηστία, δίνοντάς την δυνατότητα σε πολλούς παίκτες να παίζουν μαζί συγχρόνως και να αλλάζουν τον κόσμο. Οι fans του παιχνιδιού μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση της αναγέννησης του SimCity στο τρέιλερ στο www.SimCity.com αλλά και να προ-παραγγείλουν το SimCity σήμερα στο Origin™ και να παραλάβουν το περιεχόμενο του SimCity Heroes &Villains το οποίο διαθέτει τη μάχη ανάμεσα στον Maxis Man και στον μόνιμο εχθρό του Evil Dr. Vu.


Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ο ηγέτης των προσομοιωτών city-building έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια εικονικούς δημάρχους από όλο τον κόσμο. Το SimCity, με την επιστροφή του το 2013, θα εντάξει μια εντελώς νέα γενιά παικτών ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αναλάβουν τις δικές τους προσαρμοσμένες πόλεις και θα χτίσουν έναν κόσμο που θα συνυπάρχει μαζί με εκείνον των φίλων τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του SimCity franchise, οι αποφάσεις των παικτών θα έχουν μακροχρόνιο αντίκτυπο που θα ξεπερνάει τα όρια των πόλεών τους. Οι παίκτες θα αντιμετωπίζουν μαζί αληθινές παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η έρευνα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι φυσικές καταστροφές. Είναι στο χέρι των παικτών να αποφασίσουν αν θα ανταγωνιστούν ή θα συνεργαστούν για την διαμόρφωση του κόσμου του αύριο, για το καλύτερο ή για το χειρότερο.


Σχεδιασμένη από την μηχανή GlassBox, την ιδιόκτητη μηχανή της Maxis, η προσομοίωση ζωντανεύει με έναν τρόπο που δεν ήταν ποτέ εφικτός στο παρελθόν. Οτιδήποτε συναντάει κανείς στον πραγματικό κόσμο υπάρχει και στον κόσμο του Sim. Σε κάθε πόλη οι Sims θα έχουν την ευκαιρία να έχουν δουλειές τις οποίες θα υπάρχει πιθανότητα να χάσουν, να αγοράσουν σπίτια, να είναι πλούσιοι ή να αποτελούν οικονομικό πρόβλημα για την πόλη. Το SimCity είναι ο κατασκευαστής πόλης, όπου κάθε επιλογή οδηγεί σε πραγματική αλλαγή που επηρεάζει τον χαρακτήρα της πόλης του παίκτη, την κατάσταση της περιφέρειας και των υπολοίπων παικτών μέσα σε ολόκληρο τον SimCity κόσμο. Οι παλιοί αλλά και οι καινούργιοι fan θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν εικονικά και λειτουργικά μοναδικές πόλεις οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να υιοθετούν τον χαρακτήρα των επιλογών τους. Συνδυάζοντας τη διασκέδαση, τα εθιστικά στοιχεία του παιχνιδιού, σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τον καθένα να μπει μέσα και να αρχίσει να παίζει, το SimCity θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή προσομοίωσης city- building καθώς οι παίκτες θα συνεργάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο.


Με την πρώτη κυκλοφορία του το 1989, το SimCity είναι το κυρίαρχο city- building franchise που κατέκτησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο. Από τότε, πολλές, βραβευμένες νέες κυκλοφορίες, όπως το SimCity 2000™, SimCity 3000™ και το SimCity 4 έχουν αναπτυχθεί από το αναγνωρισμένο Maxis studio. Οι παίκτες αποκτούν το ρόλο του δημάρχου καθώς αναλαμβάνουν τα θεμέλια της επόμενης μεγάλης πόλης. Το franchise δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργήσουν πολύ λεπτομερείς αναπαραστάσεις στις οποίες κατοικούν πραγματικά παγκόσμια θέματα και προβλήματα. Με ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων στα χέρια τους , οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μοναδικές πόλεις , από ένα φορολογικό παράδεισο έως ένα βιομηχανικό συγκρότημα που καταβροχθίζει πετρέλαιο, το SimCity ωθεί τους παίκτες να δημιουργήσουν έναν κόσμο της δικής τους φαντασίας.SimCity 5 Official Announcement Trailer από TechGear