H Bryston παρουσιάζει τον SP3, τον απόλυτο επεξεργαστή ήχου surround, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον ήχο.


adamco bryston sp3Είναι σχεδιασμένος ώστε να ξεπερνά τις παραμέτρους που θέτουν τα πιο προηγμένα ηχητικά format σήμερα. Και σε αυτό ο SP3 είναι χωρίς αντίπαλο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται από την φιλοσοφία σχεδίασης. Κατασκευασμένος σε δύο επίπεδα που διαχωρίζουν πλήρως τα κυκλώματα εικόνας από εκείνα του ήχου και χρησιμοποιόντας τα καλύτερα δυνατά εξαρτήματα, ο SP3 χρησιμοποιεί εξ’ ολοκλήρου κυκλώματα τάξης Α.


Έχει ανεξάρτητα τροφοδοτικά για τα αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα και σε αντίθεση με τους τυπικούς δέκτες ήχου και εικόνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως High End προενισχυτής ήχου. Η λειτουργία Bypass τόσο σε stereo όσο και σε πολυκάναλη λειτουργία απενεργοποιεί το ψηφιακό στάδιο και έτσι το σήμα παραμένει ως έχει χωρίς τις περιττές μετατροπές που κάνουν άλλοι επεξεργαστές από αναλογικό σε ψηφιακό και από ψηφιακό σε αναλογικό πάλι.


Ο SP3 διαθέτει οκτώ εισόδους HDMI που εγγυώνται πως δεν πρόκειται να ξεμείνετε ποτέ από εισόδους, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να έχετε συνδεμένα δύο μέσα προβολής στις αντίστοιχες εξόδους. Φυσικά από έναν τέτοιο πολυκάναλο δέκτη ήχου και εικόνας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτερες δυνατές αναλογικές συνδέσεις πέρα από τις ψηφιακές. Εξοπλισμένος με εξόδους XLR για κάθε κανάλι, εγγυάται την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τελικούς ενισχυτές. Πέραν των 8 (7.1) εξόδων υπάρχουν και άλλες 2, όπου κατ’ επιλογή μπορεί να συνδεθεί ένα δεύτερο subwoofer και ένα δεύτερο κεντρικό ηχείο ή να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη στερεοφωνική έξοδος. Φυσικά οι ίδιες έξοδοι υπάρχουν και σε κλασικές RCA. Η συνδεσιμότητα του SP3 δεν τελειώνει εκεί, Οι ψηφιακές είσοδοι καλύπτουν όλο το φάσμα, από την είσοδο USB έως και τις AES/EBU.


Η λειτουργικότητα του SP3 είναι ένα ακόμα σημείο στο οποίο έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Το νέο τηλεχειριστήριο BR3 που έρχεται μαζί με τον SP3 και είναι φτιαγμένο από το ίδιο στιβαρό αλουμίνιο, διαθέτει εκτός από φωτισμό, αισθητήρα κίνησης αλλά και αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού. Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να ψάχνετε στα τυφλά ποιο πλήκτρο είναι εκείνο που πρέπει να πατήσετε, γιατί το BR3 καταλαβαίνει την κίνηση του χεριού σας, αλλά και αν ο φωτισμός είναι χαμηλός και ανάβει μόνο του.


Από την πληθώρα εισόδων και την προσεγμένη αρχιτεκτονική έως τις λεπτομερείς ρυθμίσεις crossover για κάθε ηχείο ξεχωριστά και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις, ο SP3 στοχεύει στην κορυφή του ήχου surround προσφέροντας συναρπαστικές ακροάσεις όπως δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο Home Cinema. Και όπως όλα τα ψηφιακά προϊόντα της Bryston, προσφέρεται με 5ετή πλήρως μεταβιβάσιμη εγγύηση.