Σημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης για το 2011 παρουσίασε η SAP Hellas με 118 εταιρίες στο πελατολόγιο της.


SAP Business OneΜεταξύ των εταιρειών που προστέθηκαν στο πελατολόγιο της SAP είναι οι: Vianex, OTE Estate, Excel Maritime Carriers, Navios Maritime Holdings, Όμιλος Καλλιμάνης, Mondial Assistance Ελλάδος, Aegean Bunkering Services Inc, Heron S.A., Seanergy Maritime Holdings, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Πανεπιστήμιο Πατρών, Coral Gas, Μισσιριάν Α.Ε., Σκεμπέρης Α.Ε., Costamare Inc, Star Bulk Carriers Corp., Capital Ship Management Corp., κλπ.


Επιπρόσθετα, η SAP και το οικοσύστημα συνεργατών της, υλοποίησαν λύσεις SAP ERP και SAP Business Objects ή επέκτειναν υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε εταιρίες και οργανισμούς τόσο στον Ιδιωτικό, όσο και στο Δημόσιο τομέα, όπως Υπουργείο Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Interamerican, Aluminco, Chipita, Αγέτ Ηρακλής, ΔΕΣΦΑ, Olympic Air, Πλαίσιο Computers. Επίσης σημαντικός αριθμός πελατών από τη μικρή και μεσαία αγορά επέλεξε τη λύση SAP Business One – που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2011.


Σε ότι αφορά τη στρατηγική της εταιρίας για το 2012, βασικούς άξονες σε προϊοντικό επίπεδο αποτελούν οι λύσεις Ιn memory Computing, Mobility, και Cloud Computing.


Η λύση SAP HANA αξιοποιεί πλήρως την καινοτόμα τεχνολογία της SAP για «in-memory» επεξεργασία δεδομένων, ορίζοντας ένα νέο πρότυπο υπολογιστικών δυνατοτήτων και επιτρέποντας στις εταιρείες να αναλύουν τεράστιους όγκους δεδομένων και ουσιαστικά να αντιδρούν ταχύτερα. Δεδομένης αυτής της δυνατότητας, οι πελάτες μπορούν να προσεγγίσουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, χρησιμοποιώντας επαναστατικές μεθόδους ανάλυσης, νέες διαθέσιμες εφαρμογές και ήδη υπάρχουσες λύσεις της SAP που έχουν ανανεωθεί.


Οι φορητές συσκευές smartphones και tablets γίνονται σταδιακά το προτιμώμενο μέσο για την αξιοποίηση επιχειρησιακών εφαρμογών. Η SAP και η Sybase προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή της διαχείρισης των δραστηριοτήτων τους μέσω κορυφαίων mobile πλατφόρμων, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση την πλήρη αξιοποίηση απομακρυσμένης πρόσβασης σε εταιρικά συστήματα και εφαρμογές, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση του πελάτη και δίνοντας τη δυνατότητα για πληροφόρηση και λήψη αποφάσεων οπουδήποτε.