Σημαντική ανάπτυξη μεγεθών ανακοίνωσε η Πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, συμφερόντων Π. Γερμανού, στο συνέδριο MWC στη Βαρκελώνη.

playΗ εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY που δραστηριοποιείται στην αγορά της Πολωνίας σε συνάντηση που διοργάνωσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε αλματώδη αύξηση σε όλα τα μεγέθη της.
Συγκεκριμένα το 2011 να κατάφερε να υπερβεί τους 7 εκατ. συνδρομητές παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37%. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα €636 εκατ. (2671,9 mln PLN), καταγράφοντας 33% άνοδο σε σχέση με το 2010, ενώ τα καθαρά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €208 εκατ. (873,9 mln PLN) σημειώνοντας εκρηκτική αύξηση κατά 108%.
Μέσα σε 5 μόλις χρόνια δραστηριοποίησής της στην Πολωνία, η PLAY, κατάφερε να αποκτήσει 14% μερίδιο στην αγορά. Σε σχέση με την περσινή χρήση η αύξηση του μεριδίου της αντιστοιχεί σε 16,7%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η PLAY από την αρχή της δραστηριοποίησης της στην αγορά «τάραξε τα νερά» των τηλεπικοινωνιών, τόσο με τα πακέτα και τις υπηρεσίες που δημιούργησε, αλλά και με το γεγονός ότι έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών της. Για 2η συνεχή χρονιά η εταιρία σημειώνει τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης του καταναλωτικού κοινού από όλες τις εταιρίες σε όλους τους κλάδους στη χώρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 70% των πελατών που προβαίνουν σε φορητότητα- ήτοι αλλάζουν πάροχο- να επιλέγουν την PLAY.
Ο Κώστας Καραφωτάκης, Γενικός Διευθυντής της Olympia Development που αποτελεί μητρική εταιρία της εταιρίας PLAY δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που για άλλη μια χρονιά η εταιρία παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης της. Τα πολύ θετικά οικονομικά μεγέθη αναμένεται να συνεχιστούν και το 2012. Ειδικότερα, εκτιμάμε ότι η PLAY θα έχει αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης στον κύκλο των εργασιών της, προβλέποντας 29% άνοδο και πάνω από 26% αύξηση στη συνδρομητική της βάση. Το μερίδιο της εταιρίας αναμένεται να αγγίξει το 16,5 %, παρουσιάζοντας το 2012, άλλη μία χρονιά συνολικής αύξησης μεγεθών».
Υπογραμμίζεται ότι στην Πολωνική αγορά δραστηριοποιούνται εδραιωμένοι ανταγωνιστές όπως η Orange, Plus και Deutsche Telekom οι οποίοι είχαν ισόποσα μερίδια μέχρι και την είσοδο της PLAY στην αγορά. Η έλευση της PLAY κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς μέσα σε 5 μόλις χρόνια, και πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.