Οι HX20V, WX100 και W690 παρουσιάζουν τον εξαιρετικά λεπτό και προηγμένο ασφαιρικό φακό για πανίσχυρο ζουμ.


W690_rangeΔεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρετε μία μεγάλη και ογκώδη φωτογραφική μηχανή για να τραβάτε εντυπωσιακά και με βάθος κοντινά πλάνα. Με τα τελευταία μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ της Sony, απολαμβάνετε ζουμ υψηλής ποιότητας και εκπληκτικές εικόνες με πολλές λεπτομέρειες.


Κάνοντας την αρχή με τις φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot™ HX20V, WX100 και W690, ένας εξαιρετικά λεπτός προηγμένος ασφαιρικός φακός χαρίζει πολύ μεγάλο ζουμ. Ο λεπτομερής οπτικός σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα έναν λεπτό φακό, ικανό να αυξάνει τη μέγιστη μεγέθυνση χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας ή την οπτική απόδοση. Στην περίπτωση της WX100, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό οπτικό ζουμ 10x σε μία φωτογραφική μηχανή με πάχος μόλις 17,5 χλστ., στο πιο λεπτό της σημείο.


Μέσω της τεχνολογίας By Pixel Super Resolution (εκτός από τις φωτογραφικές μηχανές W690, H90) διπλασιάζεται το εύρος του οπτικού ζουμ χωρίς να θυσιάζεται το παραμικρό στην ποιότητα της εικόνας ή την ανάλυση της. Με το Clear Image Ζουμ, το οποίο φτάνει μέχρι και 60x στην HX200V, θα απολαύσετε κοντινά πλάνα γεμάτα εκπληκτικές λεπτομέρειες, με μεγαλύτερη πιστότητα και ακρίβεια συγκριτικά με το συμβατικό ψηφιακό ζουμ.


Την υψηλή απόδοση του ζουμ των νέων φωτογραφικών μηχανών έρχεται να συμπληρώσει η λειτουργία Optical SteadyShot, η οποία πλέον παρέχει βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας στο ζουμ, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε λήψεις βίντεο. Ένα εξελιγμένο γυροσκόπιο, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη επεξεργασία, προσθέτουν ό,τι χρειάζεται για να διορθώνεται το κούνημα της μηχανής σε κάθε σκηνή. Θα απολαμβάνετε καθαρότερη εικόνα και λιγότερη θολότητα στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και σε μεγάλα εστιακά μήκη όπου το κούνημα της μηχανής είναι εντονότερο.


Η τεχνολογία Extra High Sensitivity technology (εκτός από τις σειρές W690 και H90) διευρύνει τις δυνατότητες φωτογράφισης, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η μέγιστη ευαισθησία αγγίζει πλέον τις προδιαγραφές του προτύπου ISO 12800, παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες για εύκολες, αυθόρμητες λήψεις με τη μηχανή στο χέρι και χωρίς φλας. Χάρη στον αισθητήρα Exmor R™ CMOS και τον επεξεργαστή υψηλής ταχύτητας BIONZ, τα επίπεδα θορύβου έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα Cyber-shot™*3. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας τη διαφορά στις πεντακάθαρες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό – από ατμοσφαιρικά πορτρέτα μέχρι φωτογραφίσεις εσωτερικών χώρων.


Οι επιλογές για αυθόρμητες λήψεις είναι περισσότερες χάρη στην αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας που κλειδώνει το θέμα σας σε ελάχιστο χρόνο, δηλαδή σε 0,13 δευτερόλεπτα σε φως ημέρας (εκτός από τις W690, H90 και TX20). Σαφώς ταχύτερη είναι και η απόδοση αυτόματης εστίασης AF στα 0,20 δευτερόλεπτα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (για την WX100 στα 3EV, η πραγματική ταχύτητα του AF εξαρτάται από το μοντέλο της μηχανής και τις συνθήκες λήψης). Ενώ εσείς θα απαθανατίζετε με το φακό σας ακόμα περισσότερες ξεχωριστές στιγμές, οι άλλες φωτογραφικές μηχανές θα προσπαθούν ακόμα να εστιάσουν με ακρίβεια.


Με τη λειτουργία Superior Auto (εκτός από τις σειρές W690 και H90) δεν θα χρειάζεται πλέον να μαντεύετε με ποιον τρόπο θα πετύχετε επαγγελματικά αποτελέσματα σε κάθε περίσταση. Η φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ ανιχνεύει την υπάρχουσα σκηνή και τις συνθήκες λήψης και προσαρμόζει αυτόματα την έκθεση και άλλες ρυθμίσεις για υπέροχες εικόνες με χαμηλά επίπεδα θορύβου και υψηλό δυναμικό εύρος.


DSC-HX20V
HX20_range1Κορυφαία επιλογή της νέας σειράς Cyber-shot™ είναι η ισχυρή, κομψή και μικρού μεγέθους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή HX20V με το προηγμένο ασφαιρικό φακό και τα τεχνολογικά εξελιγμένα χαρακτηριστικά λήψης – όλα αυτά σε ένα στυλάτο και εύκολο στη μεταφορά σώμα, που την καθιστά ιδανικό σύντροφό σας στα ταξίδια. Σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας BIONZ της Sony, ο αισθητήρας υψηλών επιδόσεων Exmor R™ CMOS με 18,2 ενεργά megapixel εξασφαλίζει αψεγάδιαστη εικόνα με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου – ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η προηγμένη τεχνολογία μείωσης ψηφιακού θορύβου εξασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα με μειωμένο θόρυβο, μέσω της επεξεργασίας κάθε περιοχής της εικόνας με στόχο τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ θορύβου και λεπτομερειών. Είναι ιδανική για σκηνές δράσης, φευγαλέα πορτρέτα και κοντινά πλάνα, με άμεση απόκριση στις λήψεις και γρήγορη αυτόματη εστίαση (περίπου 0,13 δευτερόλεπτα σε φως ημέρας και 0,21 δευτερόλεπτα σε χαμηλό φωτισμό στα 3 EV) που σας βοηθούν να αιχμαλωτίσετε ακόμα περισσότερες στιγμές σε κλάσματα του δευτερολέπτου.


Μεταξύ των σημαντικών στοιχείων της HX20V περιλαμβάνονται το οπτικό ζουμ 20x, η δυνατότητα εγγραφής βίντεο AVCHD Full HD 50p για σούπερ ομαλή λήψη, η καλλιτεχνική λειτουργία Picture Effect για δημιουργικές φωτογραφίες, η λήψη 3D και το GPS. Οι τεχνολογικά προηγμένες χειροκίνητες ρυθμίσεις σάς προσφέρουν εξαιρετικό δημιουργικό έλεγχο όταν τραβάτε πραγματικά όμορφες Full HD φωτογραφίες και βίντεο. Διατίθεται επίσης στην αγορά η Cyber-shot™ HX10V, η οποία αποτελεί μία ακόμα πιο οικονομική επιλογή για ευέλικτες λήψεις με 18,2 ενεργά megapixel και εύρος οπτικού ζουμ 16x.


DSC-WX100
Με πάχος μόλις 17,5 χλστ. (στο πιο λεπτό σημείο), η κομψή Cyber-shot™ WX100 είναι η μικρότερη και ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο*1 με ισχυρό οπτικό ζουμ 10x. Είναι ο ιδανικός σας σύντροφος για κάθε περίσταση, χάρη στο μικρό και ελαφρύ σχεδιασμό της, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων λήψης φωτογραφιών, από ευρυγώνιες λήψεις μέχρι και κοντινά με απίστευτες λεπτομέρειες.


DSC-HX200V
HX200_angleΗ HX200V προσφέρει την απόδοση μιας μεγάλης φωτογραφικής μηχανής, με την ευκολία στη μεταφορά που έχει μία compact, καθώς διαθέτει πολύ ισχυρό οπτικό 30x ζουμ και εύκολες χειροκίνητες ρυθμίσεις επιπέδου DSLR. ‘Εχει ενσωματωμένες όλες τις δυνατότητες των τελευταίων τεχνολογιών της Cyber-shot™, όπως το βίντεο Full HD 50p, τη λειτουργία Superior Auto, την αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας, τη λειτουργία Picture Effect, τη λήψη 3D και τη γρήγορη ταχύτητα AF (περίπου 0,13 δευτερόλεπτα σε φως ημέρας και 0,21 δευτερόλεπτα σε χαμηλό φωτισμό στα 3 EV).


DSC-TX20
Η πολύ λεπτή και κομψή φωτογραφική μηχανή TX20 θα σας συνοδεύει στις καθημερινές σας περιπέτειες, από το σκι μέχρι την παραλία ή την πισίνα. Ανθεκτική στο νερό σε βάθος μέχρι 5 μέτρα, στη σκόνη, στον πάγο και τις πτώσεις από ύψος 1,5 μέτρου, περιλαμβάνει τις προηγμένες τεχνολογίες Cyber-shot™, και όλα αυτά σε ένα στυλάτο σχεδιασμό.


DSC-W690
Λεπτή και εκπληκτικά εύχρηστη, η W690 φέρνει πιο κοντά τα μακρινά αντικείμενα με τον εντυπωσιακό φακό της με οπτικό ζουμ 10x. Η ενισχυμένη λειτουργία Optical SteadyShot προσφέρει, πλέον, βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στις λήψεις βίντεο. Με τη λειτουργία 360 Sweep Panorama συλλαμβάνετε εκπληκτικές εικόνες πλήρους άποψης 360 μοιρών με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η λειτουργία iAUTO προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, για καλύτερα αποτελέσματα χωρίς κόπο.


DSC-H90
Με τη φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ H90 μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε μία σειρά από λήψεις, από τοπία μέχρι κοντινά που γεμίζουν το κάδρο, χάρη στο ισχυρό οπτικό ζουμ 16x και τον ευρυγώνιο φακό 24mm. Οι καλλιτεχνικές σας επιλογές διευρύνονται ακόμα περισσότερο με τη χρήση των βελτιωμένων λειτουργιών Optical SteadyShot, iAUTO και 360 Sweep Panorama για συναρπαστικές πλήρεις λήψεις, και με τη λειτουργία Picture Effect που προσφέρει εντυπωσιακή ‘in-camera’ επεξεργασία της εικόνας.


Νέες κάρτες Experience UHS-I 30MB/s και Expert UHS-I 94MB/s SDHC
Η νέα, ενισχυμένη σειρά καρτών SDHC από τη Sony είναι ιδανική για παρατεταμένη λήψη εν ριπή, Full HD βίντεο και απεικόνιση 3D. Είναι ανθεκτικές στο νερό, στις ακτίνες Χ, στη ζέστη του καλοκαιριού, στις συνθήκες έντονου ψύχους, γι’ αυτό και αποτελούν τους ιδανικούς συντρόφους σας στις πιο απαιτητικές φωτογραφίες ή βίντεο.


Η κορυφαία σειρά Expert μπορεί να επιτύχει πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς έως και 94MB/s ενώ παράλληλα είναι συμβατή με ένα αυξανόμενο εύρος hardware UHS-I, όπως η φωτογραφική μηχανή SLT-A77 Translucent Mirror. Στα τελευταίας γενιάς μοντέλα της Cyber-shot™ διατίθεται επίσης η σειρά Experience που υποστηρίζει ταχύτητα δεδομένων έως και 30MB/s. Οι δύο σειρές προσφέρουν δωρεάν λήψη του λογισμικού File Rescue με το οποίο μπορείτε να ανακτάτε αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο που σβήσατε κατά λάθος, ακόμα και σε 3D και Full HD.


Κατασκευή από ανακυκλωμένο πλαστικό της Sony ‘SoRPlas’
Η νέα φωτογραφική μηχανή Cyber-shot™ HX20V κατασκευάζεται εν μέρει από το ανακυκλωμένο πλαστικό της Sony, ‘SoRPlas’ (Sony Recycled Plastic), ένα πολυκαρβονικό πλαστικό βραδείας καύσης που περιέχει κατά 99% ανακυκλωμένα υλικά. Το ‘SoRPlas’ παρουσιάζει εξαιρετική δύναμη και μοναδική στον κόσμο ανθεκτικότητα και αντοχή στη θερμότητα.


Οι νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot™ HX20V, HX200VE και H90 από τη Sony, θα είναι διαθέσιμες στην αγορά της Ευρώπης από τα τέλη του Απριλίου 2012. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot™ WX100, TX20 και W690 θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τα μέσα του Μαϊου 2012.


Τεχνικές  προδιαγραφές


Χαρακτηριστικά DSC-HX20V DSC-WX100 DSC-TX20
Ενεργά Pixels (κατά προσέγγιση) 18,2 megapixel 18,2 megapixel 16,2 megapixel
Αισθητήρας  εικόνας 1/2.3 type (7,76 χλστ.) Exmor R™ CMOS 1/2.3 type (7,76 χλστ.)Exmor R™ CMOS 1/2.3 type (7,77 χλστ.) Exmor R™ CMOS
Επεξεργαστής BIONZ BIONZ BIONZ
Φακός Sony G Lens Sony G Lens Carl Zeiss Vario-Tessar
Ζουμ 20x Οπτικό ΖουμClear Image ζουμ 40x 20x Οπτικό ΖουμClear Image ζουμ 20x 4x Οπτικό ΖουμClear Image ζουμ 8x
ISO Auto / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400* / 12800**Επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογιών υπέρθεσης εικόνας και ‘By Pixel Super Resolution’. Auto / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400* / 12800**Επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογιών υπέρθεσης εικόνας και ‘By Pixel Super Resolution’. Auto / 125 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200
Οθόνη 7,5 εκ./3.0″ XtraFine LCD 6,7 εκ./2.7″ Clear Photo LCD Οθόνη αφής 7,5 εκ./3.0″ XtraFine LCD
Διάρκεια  μπαταρίας / για λήψη φωτογραφιών Περίπου 320 / Περίπου 160 λεπτά (Κατά τα πρότυπα της CIPA) Περίπου 240 / Περίπου 120 λεπτά (Κατά τα πρότυπα της CIPA) Περίπου 250 / Περίπου 125 λεπτά (Κατά τα πρότυπα της CIPA)
Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (Image stabiliser) Optical SteadyShot(με Active Mode μόνο για λήψη βίντεο) Optical SteadyShot(με Active Mode μόνο για λήψη βίντεο) Optical SteadyShot(με Active Mode μόνο για λήψη βίντεο)
Εγγραφή βίντεο AVCHD (1920×1080) 50i/50p AVCHD (1920×1080) 50i AVCHD (1920×1080) 50i
Διαστάσεις  κατά προσέγγιση Π x Υ x Β (χλστ.) 106,6 x 61,9 x 34,6 χλστ. 92,3 x 52,4 x 21,6 χλστ.(17,5 χλστ. στο πιο λεπτό σημείο, εξαιρούμενου του φακού) 95,9 x 56,2 x 17,9 χλστ.(12,2 χλστ. στο πιο  λεπτό σημείο, εξαιρούμενου του  καλύμματος του φακού)
Βάρος (μόνο σώμα, χωρίς μέσο αποθήκευσης και  μπαταρία) Περίπου 221 γρ. Περίπου 108 γρ. Περίπου 118 γρ.