Η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της Consumer Preview έκδοσης των Windows 8 – τον επόμενο μεγάλο σταθμό των Windows.


screenshot_win8-01_pageΗ νέα αυτή έκδοση θα είναι από σήμερα διαθέσιμη για «download» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview. Η Consumer Preview έκδοση των Windows 8 προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία δοκιμής του πιο δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος στον κόσμο και είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος κόσμου από κάθε άλλη φορά, σε συνέχεια της αρχικής έκδοσης Windows 8 Developer Preview που είχε διατεθεί στο τέλος του περασμένου έτους. Την Developer Preview έχουν ήδη κάνει download παραπάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες.


Σε εκδήλωση για την Windows 8 Consumer Preview έκδοση στη Βαρκελώνη, στην οποία παρευρέθηκαν συνεργάτες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, η εταιρία μοιράστηκε ορισμένες σημαντικές νέες αναβαθμίσεις:
– Μεγάλο εύρος αλλαγών και βελτιώσεων στο προϊόν. Από την Developer Preview έκδοση του Σεπτεμβρίου, σχεδιασμένη για να αποτελέσει προεπισκόπηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, τα Windows 8 βελτιώθηκαν σε κάθε διάσταση. Από την ολοκλήρωση της εμπειρίας του χρήστη σε επίπεδο αφής, πληκτρολογίου και ποντικιού μέχρι τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, η Consumer Preview έκδοση έχει βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε επιμέρους υποσύστημα. Με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όλων των δυνατοτήτων των Windows 8.
– Windows Store με νέες εφαρμογές. Η Consumer Preview έκδοση των Windows 8 εγκαινιάζει τη δοκιμαστική (beta) λειτουργία του Windows Store, το οποίο διαθέτει πλήθος νέων Metro style εφαρμογών, ανεπτυγμένες τόσο από ανεξάρτητους developers, όσο και από τη Microsoft. Κατά τη διάρκεια του Consumer Preview, οι εν λόγω εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή χωρίς κανένα κόστος για τους χρήστες. Το Windows Store θα προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις, ενώ τα Windows 8 δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών και των ρυθμίσεων σε διαφορετικά PC, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό και τη δοκιμή νέων εφαρμογών πιο εύκολη. Παράλληλα, τα Windows 8 προσφέρουν στους developers περισσότερες ευκαιρίες από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.
– Σύνδεση στο cloud μέσω ενός Windows PC και Windows Phone 7. Η Windows 8 Consumer Preview έκδοση προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο ψηφιακό του υλικό μέσω των υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μέσω μιας προαιρετικής εγγραφής σε λογαριασμό της Microsoft, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα επισκόπησης όλων των ρυθμίσεων, η χρήση αποθηκευτικού χώρου στο cloud, η επικοινωνία μέσω email, ημερολογίου και επαφών, καθώς και η σύνδεση σε πολλές υπηρεσίες. Η σύνδεση με το cloud είναι εφικτή μέσω των Windows PCs και των κινητών με Windows Phone 7.
– Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο Internet εξασφαλίζεται με τον Internet Explorer 10. O browser έχει σχεδιαστεί από την αρχή προκειμένου να παρέχει μια νέα εμπειρία ειδικά για συσκευές με Windows 8. Προσφέρει ένα edge-to-edge περιβάλλον, που εστιάζει λιγότερο στον browser και περισσότερο στο ίδιο το Web. Με εύκολη και άμεση ροή, ο Internet Explorer είναι hardware-accelerated, προκειμένου να επιτρέπει υψηλές αποδόσεις στο internet.
– Προεπισκόπηση νέων δυνατοτήτων hardware. Στην εκδήλωση, η Microsoft επίσης παρουσίασε τη δυνατότητα των Windows 8 να τρέχουν σε μεγάλο εύρος συσκευών τόσο με x86- όσο και με ARM-. Το hardware θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένους προγραμματιστές για δοκιμή, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου.


Η έκδοση Consumer Preview των Windows 8 θα είναι διαθέσιμη διεθνώς για download στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και απλοποιημένα κινέζικα. Περισσότερες πληροφορίες για τα Windows 8 και σχετικά με το πώς μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση Consumer Preview, θα βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview ή http://windowsteamblog.com.